Türk sanatının en seçkin örnekleri Eyüpsultan'da sergilenecek

Eyüpsultan Belediyesi’nin, günümüzden geleceğe miras kalacak özel sanat projesi, 'Galeri EYÜPSULTAN' kapılarını açıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2023 12:21 GÜNCELLEME 16.10.2023 12:21 KÜLTÜR
Türk sanatının en seçkin örnekleri Eyüpsultan'da sergilenecek
Türk sanatının en seçkin örnekleri Eyüpsultan'da sergilenecek

Eyüpsultan'ın en güzel yapılarından biri Eyüpsultan Belediyesi tarafından günümüze kazandırılıyor. Bir dönemin sembol yapılarından olan, geçmişte kültür evi olarak da kullanılan tescilli tarihi konak İstanbul’un en gözde galerisine dönüşüyor.

Türk sanatının farklı disiplinlerinden saygın sanatçıların seçkin soyut eserlerini 1160 metrekarelik alanında sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanan Galeri EYÜPSULTAN, Eyüpsultan şehrinin manevi iklimine yakışan sergilere imza atacak.

Yalnız Türkiye'den değil dünyanın birçok ülkesinden misafirlerin güzergahı olan bir lokasyonda hayata geçen Galeri EYÜPSULTAN'ın açılışı 18 Ekim Çarşamba günü TBMM Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş’un teşrifleri ile sanat ve siyaset dünyasından seçkin davetlilerin katılımlarıyla gerçekleşecek.

Açılışta, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Adnan Çoker, Balkan Naci İslimyeli, Burhan Doğançay, Sabri Berkel, Devrim Erbil, Fahrelnissa Zeid, Denis Brown, Faruk Kırlı, Münevver Üçer gibi usta sanatçıların çoğu ilk kez görülecek eserlerinin ve Mustafa Cemil Efe'nin Eyüpsultan Camii alınlık yazılarını bugünün yaklaşımdan hareketle tablolaştırdığı çalışmalarının yer aldığı, adını Yunus Emre’nin meşhur şiirinden ilham alan ‘Bilenlere Selam Olsun’ açılış sergisi de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR