"Hayatın İçinde Kadın" öyküleri yarıştı, "Dünyanın En Basit Yarışması" birinci oldu

KADEM Sanat tarafından düzenlenen öykü yarışmasında dereceye girenler belli oldu. 700’e yakın öykünün yarıştığı “Hayatın İçinde Kadın” temalı yarışmada kazananlar Rami Kütüphanesi’nde düzenlenen törenle açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2023 10:32 GÜNCELLEME 02.12.2023 10:32 KÜLTÜR
"Hayatın İçinde Kadın" öyküleri yarıştı, "Dünyanın En Basit Yarışması" birinci oldu
"Hayatın İçinde Kadın" öyküleri yarıştı, "Dünyanın En Basit Yarışması" birinci oldu

KADEM Sanat tarafından düzenlenen öykü yarışmasında dereceye girenler belli oldu. 700’e yakın öykünün yarıştığı “Hayatın İçinde Kadın” temalı yarışmada kazananlar Rami Kütüphanesi’nde düzenlenen törenle açıklandı. KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri, edebiyatçılar, jüri ve yarışmacıların katıldığı törende heyecanlı bekleyiş sona erdi. 

Kadın alanında nitelikli eserlere imza atmak amacıyla kurulan KADEM Sanat bünyesinde düzenlenen yarışmada, Merve Kocaman’ın öyküsü “Dünyanın En Basit Yarışması” birinciliğe, İbrahim Tekpınar’ın kaleme aldığı “Tepsi” adlı öykü ikinciliğe, Sümeyye Çiftçi’nin öyküsü “Herkül” üçüncülüğe layık görüldü.

“Hayatın İçinde Kadın”  Öykü Yarışması Ödül Töreni, KADEM Sanat’ın anlatıldığı film gösterimin ardından KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu’nun açılış konuşması ile başladı. Konuşmasında bu tür yarışmaların, kadın ile sanat arasında daha sıkı bağlar kurulmasına vesile olduğunu vurgulayan Gümrükçüoğlu, gençler için de yeteneklerini keşfetme adına önemli fırsat olduğuna dikkat çekti. KADEM Yönetim Kurulu Başkanı,  yarışmada ilk 20'ye giren öykülerin kitap olarak basılarak edebiyatseverlerle buluşacağı müjdesini de verdi.

Dereceye giren öykü sahiplerine ödüllerinin takdimi ile devam eden törende, “Pamuk Prenses”, “Mavi Araba”, “Hamal” isimli öyküler de mansiyona layık görüldü. Tören;  KADEM Yönetim Kurulu, jüri ve yarışmacıların katıldığı aile fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

“Hayatın İçinde Kadın” temalı öykü yarışmasında;  kadın, kadın hakları, kadının toplumdaki yeri, sorumluluk paylaşımı, kadın dayanışması, sivil kadın hareketleri, kadın ve adalet, kadının fırsat eşitliğine erişimi gibi alt başlıklarda kaleme alınan öyküler yarıştı.

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) tarafından farklı alanlardaki kadın hikâyelerini görünür kılmak amacıyla kurulan KADEM Sanat bünyesinde her yıl, fotoğraf, resim, senaryo, kısa film, öykü gibi kategorilerde yarışmalar düzenleniyor.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • ademoğlu 4 ay önce Şikayet Et
    birde erkeklerin öyküleri için yapılsa buyarışmalar
    Cevapla
  • Fakirinbiri 4 ay önce Şikayet Et
    Yapmazlar.Avrupa Parlamentosu finanse etmez sonra.Destek Avrupadan,erkek için vermiyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR