Yunus Emre Enstitüsü, Gagavuz Türklerinin ezgilerini Brüksel'e taşıdı

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlenen 18. Balkan Trafik Festivali'ne Gagavuz Türkü "Kolay Sesleri" isimli grubu getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.04.2024 17:43 GÜNCELLEME 28.04.2024 17:43 KÜLTÜR
Yunus Emre Enstitüsü, Gagavuz Türklerinin ezgilerini Brüksel'e taşıdı
Yunus Emre Enstitüsü, Gagavuz Türklerinin ezgilerini Brüksel'e taşıdı

Brüksel'in merkezindeki De Brouckere Meydanı'nda düzenlenen festival, 3 gün boyunca Balkanlar'ın zengin kültürünü atölye çalışmaları, sergiler ve ezgiler yoluyla Avrupa'nın merkezine taşıdı.

Moldova'ya bağlı Gagauz Özerk Yeri'nin kültürünü dünyaya tanıtan sanatçılardan Vitali Manjul ile Gagavuz Türkü 4 genç kadın müzisyen Maria Velikoglo, Evgenia Manolova, Anna Dimitroglo ve Tatiana Mitioglo'nun oluşturduğu "Kolay Sesleri" grubu da YEE'nin desteğiyle festivale katıldı.

Konserin her üç günü sahne alan grup, Gagavuz kültürünün esintilerini müzikle harmanlayarak dinleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

KAYNAK : AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR