Şule Yüksel Şenler Kitap ve Kültür Günleri başlıyor

Kalemiyle verdiği özgürlük mücadelesiyle bilinen usta yazar Şule Yüksel Şenler’in doğum günü Şule Yüksel Şenler Vakfı tarafından, 24-27 Mayıs tarihlerinde Rami Kütüphanesinde düzenlenecek Kitap ve Kültür Günleri'nde kutlanacak.

ABONE OL
GİRİŞ 23.05.2024 15:51 GÜNCELLEME 23.05.2024 16:29 KÜLTÜR
Şule Yüksel Şenler Kitap ve Kültür Günleri başlıyor
Şule Yüksel Şenler Kitap ve Kültür Günleri başlıyor

Edebiyat dünyasının önemli isimlerinden Şule Yüksel Şenler'in yeni nesillere anlatılması ve tanıtılmasını hedefleyen Şule Yüksel Şenler Vakfı, usta yazarın doğum gününü Rami Kütüphanesinde düzenlenecek Kitap ve Kültür Günleri ile kutlayacak.

29 Mayıs doğumlu edebiyatçı, yazar, aktivist Şule Yüksel Şenler’in anısına Şule Yüksel Şenler Vakfı tarafından 24-27 Mayıs tarihleri arasında Rami Kütüphanesi’nde Kitap ve Kültür Günleri gerçekleştirilecek. Kalemiyle özgürlük mücadelesi veren usta yazar anısına düzenlenen etkinlik ile bu alandaki örnekliğinin yeni nesillere aktarılması hedefleniyor.

USTA İSİMLERİN İMZA GÜNÜ OLACAK

Rami Kütüphanesi'nde gerçekleştirilecek programda edebiyat, sanat ve kültür alanında zengin içeriklerin yanında 45 yayınevi stand açacak. Okur-yazar buluşmalarının da yer alacağı programda Demet Tezcan, Dursun Ali Tökel, Hayati İnanç, Bahadır Yenişehirlioğlu, Nurullah Genç gibi isimlerin imza günleri olacak.

BİRBİRİNDEN ÖZEL ETKİNLİKLER İSTANBULLULARI BEKLİYOR

Yaratıcı Düşünme, Hayat Sevinci, Etkileşimli Okuma ve Hikâye Anlatıcılığı gibi başlıklar altında seminerlerin gerçekleştirileceği Şule Yüksel Kitap ve Kültür Günleri’nde 24 Mayıs Cuma günü saat 11.00’de "Elif ve Arkadaşları" çizgi filminin çocuk müzikali ve saat 20.00’de "Birleşen Yollar" film gösterimi olacak.

25 Mayıs Cumartesi günü ise saat 20.00’de "RAFADAN TAYFA: Göbeklitepe" animasyon filmi gösterimi gerçekleştirilecek.

Programın son günü olan 27 Mayıs Pazartesi saat 11.00’de "Zeynep Betül Akyıldız ile çocuk masalları" etkinliği yapılacak.

Kitap ve Kültür Günleri kapsamında çocuklar için geometrik desenler, takımyıldız dürbünü yapımı, güneş ve gezegenler, karanlık oda, kadran yapımı, ebru sanatı, performatif resim yarışması ve yüz boyama atölyeleri gibi eğitici etkinlikler de yer alacak. Rami Kütüphanesi'nde gerçekleştirilecek olan programda ayrıca sumo güreşi, mini golf, floor curling, masa futbolu ve bilek güreşi gibi çeşitli spor etkinlikleri ve yarışmalar da etkinliğin bir parçası olacak.

Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek olan Şule Yüksel Şenler Kitap ve Kültür Günleri tüm İstanbulluları ağırlamaya hazırlanıyor.

Şule Yüksel Şenler kimdir? Başörtüsü mücadelesi ve Huzur Sokağı'nın yazarı Şule Yüksel Şenler biyografisiŞule Yüksel Şenler kimdir? Başörtüsü mücadelesi ve Huzur Sokağı'nın yazarı Şule Yüksel Şenler biyografisi

KAYNAK : Haber7
Elif Sena Demiroğlu Haber7.com - Asistan Editör
Haber 7 - Elif Sena Demiroğlu

Editör Hakkında

YORUMLAR 1
  • seyhan duman 3 hafta önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. Mücahide bir hanımefendiydi.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR