Mahmut Bıyıklı Düzce’de gençlerle buluştu

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Düzce Fen ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde “Bir İnsan Ömrünü Neye Vermeli?” başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.12.2025 18:09 GÜNCELLEME 11.12.2025 18:09 KÜLTÜR
Mahmut Bıyıklı Düzce’de gençlerle buluştu
Mahmut Bıyıklı Düzce’de gençlerle buluştu

Türkiye’nin son yıllarda birçok alanda önemli atılımlar yaptığını belirten Bıyıklı, gençlerin bu birikimi daha ileri taşıyacağına inandığını söyledi.

Bıyıklı, Türk-İslam medeniyetinin ilim, irfan ve teknik sahasındaki tarihsel derinliğine işaret ederek, özgüvenin gençler için en temel ihtiyaç olduğunu vurguladı.

“Geçmişte insanlığa büyük buluşlar armağan eden dev şahsiyetler yetiştirdik. Düştüğümüz yerden yeniden ayağa kalkacağız. 

Egemenlerin zihnimize zerk ettiği en tehlikeli zehir ‘Bizden adam olmaz’ fikridir.” diyen Bıyıklı, medeniyet tarihinden örnekler vererek konuşmasını şöyle sürdürdü:

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Düzce Fen ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bir konuşma gerçekleştirdi.

“Akşemseddin, Ali Kuşçu, Birunî, Cabir bin Hayyan, Farabî, Harezmi, Hezarfen Ahmed Çelebi, Caca Bey gibi büyük isimler yetiştirmiş bir milletin evlatlarının özgüven sıkıntısı yaşaması kabul edilemez.”

Bıyıklı, Türk-İslam bilim geleneğinin dünya tarihindeki yerini hatırlatırken Avrupalıların henüz temel tartışmalar içinde olduğu dönemlerde Türk âlimlerinin ileri düzey hesaplamalar yaptığını belirtti:

“Avrupa dünya yuvarlak mıdır değil midir kavgası içindeyken ve bunu söyleyenleri yakarken; biz dünyanın ekvator kuşağını, çevresini bugünkünden yalnızca 30 metre farklı hesaplamıştık. Dünyaya tepeden bakılan ilk haritaları, sanki uzaydan çizilmiş gibi biz hazırlamıştık.”

“Şimdi yeniden bir uyanış içindeyiz. Bu uyanışın öncüleri siz gençler olacaksınız. Çok çalışmaya, atalarınıza layık olmaya mecbursunuz. Dünyaya yeniden medeniyet güneşinin doğacağı müjdesini vermek gibi bir ödeviniz var.”

Prof hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Yazı İşleri Müdürü
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR