Şanlıurfa'da Medine ve Kudüs'ün atmosferi var

Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan'a göre Şanlıurfa'da Medine ve Kudüs'ün atmosferi var.

ABONE OL
GİRİŞ 24.11.2014 10:51 GÜNCELLEME 24.11.2014 10:57 Kültürel Etkinlikler
Şanlıurfa'da Medine ve Kudüs'ün atmosferi var
Şanlıurfa'da Medine ve Kudüs'ün atmosferi var

Şanlıurfa’da Kalkınma Akademisi tarafından düzenlenen ‘Kalkınmada medyanın rolü' toplantıya Harran Üniversitesi Rektörü Halil Mutlu, Haber 7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, Kalkınma Akademisi Başkanı Mahmut Barut ve çok sayıda girişimci katıldı. 
 
Şanlıurfa Kalkınma Akademisi kurulma aşamasını anlatan Başkan Mahmut Barut ‘’Şanlıurfa’da 2 buçuk yıl önce bir grup genç girişimci arkadaşımız tarafından bir ideal ortaya koymak istedik. Bu idealin adı; Bu bölgenin bir potansiyeli var, bizim bu potansiyeli keşfedecek girişimcilere ihtiyacımız var.  Bu bölge tarım turizm ve altyapı noktasında her türlü olanağa sahip bir ülke. Bu bölgedeki bu imkanları kullanacak bu imkanları değerlendirecek bizim yeni nesilde bugünün ve geleceğin temellerini atacak girişimcilere ihtiyacımız vardı. Bir gönüllü girişimci hareketi başlatmamız gerekiyordu.  Biz bunun adında da kalkınma akademisi platformu adını verdik.‘’ ifadelerine yer verirken kadrolarına her geçen gün akademisyenler, iş adamları kadın girişimcilerin katıldığını söyledi. 
 
MEDİNE VE KUDÜS’TEKİ ATMOSFER VAR

Haber 7.com Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan ‘’Şanlıurfa’da sabah uyandığınızda gördüğünüz her şey tarihinizden, dokunuzdan ve saygınızdan bir şey hatırlatması ister istemez sizi böyle bir mecraya itiyor. Kendisini bu bölgeli sayıyor. Şanlıurfa şehir kültürü ve medeniyeti açısından taşı toprağı altın diyebileceğimiz bir peygamberler diyarı. Manevi atmosferi ile Medine’den Kudüs’ten farkı olmayan atmosferi yapısı güçlü bir şehir, dedi. 
 
Şanlıurfa’nın geçmiş yıllarda aşiret ve ağalık sistemi nedeniyle kabuğunu kıramadığını aktaran Erdoğan ‘’Aşiret, ağalık farklı etnik yapıların birbiri ile olan mücadelesi bu bölgeye bir nevi mikromileyetçilik yapmaya iten bir yapıya büründürmüştü. O mikromileyetçilik benim mekanım senin mekanın yarışsın, benim marabalarım senin marabalarından fazla çekişmesi bu bölgeye uzun süre bir şey katmadı. Bu yapı bu bölgenin iş dünyasındaki insanlarını da etkiledi, tekelleştirdi.  Bu dolayısıyla siyasileri de yönlendirdi.‘’ ifadelerine yer verdi. 
 
Aşiret geleneğini, aşiretlerin birbiri ile mücadele etmeleri gerekmediğini bilincinin oluştuğunu, burada aşiret mantığı, mikromileyetçilik mantığı, birbiri ile mücadele etme mantığı terk edildiğinin altını çizen Erdoğan ‘’Biz hem iş dünyasında hem bölgenin kalkınması yönünde atılan adımlarda ve bu bölgeyi temsil eden siyasiler noktasında da bunların tek edildiğini yeni bir yapıya dönüldüğünü çok açık ve net görüyoruz.  Yerel yöneticileri bunlar belirlerdi, milletvekilleri bunlar belirlerdi. Diğer bütün STK’larda gücü olanın belirlediği yapılar vardı bunlar tek edildi.‘’ dedi.   

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR