Tacı geri alınan Itır Esen hakkında hapis istemi

15 Temmuz'un yıl dönümünde attığı tweet ile Miss Turkey 2017 birinciliği geri alınan Itır Esen hakkında 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.12.2017 13:09 GÜNCELLEME 07.12.2017 14:15 Magazin
Tacı geri alınan Itır Esen hakkında hapis istemi
Tacı geri alınan Itır Esen hakkında hapis istemi

Miss Turkey 2017 birincisi Itır Esen, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde Twitter’dan 15 Temmuz şehitleriyle ilgili paylaşımda bulundu.

Attığı tweet nedeniyle hakkında suç duyurusunda bulunulan Esen’in tacı ve Miss Turkey 2017 birinciliği geri alınmıştı. Bunun üzerine Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Itır Esen hakkında, ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçundan soruşturma başlatılmıştı. 

Geçtiğimiz hafta  Anadolu Adliyesi'ne ifade veren ve suçlamaları reddedip, “Tweet’i hakaret kastı ile paylaşmadım. Sözlerim yanlış anlaşıldı” dedi.

Soruşturmayı tamamlayan savcılık, Itır Esen hakkında iddianame düzenledi. 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünü anmakta olan halkı alenen aşağıladığı belirtilen Itır Esen’in, ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik’ suçundan 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR