Özgün'ün down sendromlu oğlunu okula almadılar

Ünlü şarkıcı Özgün'ün Down Sendromu rahatsızlığına sahip olan oğlu Ediz, özel bir okulun anaokuluna kabul edilmedi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2018 10:50 GÜNCELLEME 01.07.2018 10:55 Magazin
Özgün'ün down sendromlu oğlunu okula almadılar
Özgün'ün down sendromlu oğlunu okula almadılar

Şarkıcı Özgün ve eşi Nida Uğurlu'nun 3 yaşındaki Down Sendromlu oğulları Ediz, kayıt için başvurdukları kolejin anaokuluna kabul edilmedi.

"DOWN SENDROMLU OLDUĞUNU DUYUNCA İFADESİ DEĞİŞTİ"

Konuyla ilgili Instagram hesabından açıklama yapan Nida Uğurlu, "Ediz, Mart 2015 doğumlu yani şu anda 3 yaşında. Doğumundan sonra hastaneden çıktığımız andan itibaren onun eğitimi için her zaman ne yapabileceğimizi düşündük. 8 aylıktan itibaren de fizyoterapi ile birlikte ev destekleriyle elimizden geldiğince eğitimini aksatmamaya çalışıyoruz.

Ediz; 2-2,5 yaşındaki normal gelişim gösteren çocuklarla bir arada gayet uyum içerisinde derslerini yapabilir durumda. Biz de bundan yola çıkarak; yeni dönemde bir ana okuluna başlaması için kayıt yaptırmaya gittik. Okuldaki yetkili kişinin Ediz' in down sendromlu olduğunu söylediğim anda ifadesi değişti ve sonra başladı sorguya.''

OKULDA İSTEMEDİLER

Uğurlu, ''Bizi ötekileştirmek onun için doğaldı. Geçen yıl okullarında kaslarıyla ilgili özel bir durumu olan öğrencinin kendilerini oldukça zorladığını, kaydını yenileyemediklerini ve bu konuyu psikologlarıyla değerlendirmeye almaları gerektiğini anlatmaya başladı. Siz sadece tabiri caiz ise kolay çocukları kabul ederek iyi eğitimi mi ilke edindiniz? Buna başarı mı diyorsunuz? 21 Mart'ta da sosyal medyaya hepimiz aynıyız mesajları yazıyorsunuzdur eminim." açıklamasını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR 4
  • r t e 5 yıl önce Şikayet Et
    bu insanlar sorgulanmalı
    Cevapla
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok tatlı maşallah
    Cevapla
  • Orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu anda 25 yaşında bir kızım var. 9 yaşında diyabet tip1 hastası oldu. Öğretmeni ve hemşire olan eşi evime kadar gelip kızımı başka bir okula almamı rica ettiler... Ben insanlığımdan utandım... Bana bu isteklerini okul idaresi tarafından resmi yollardan ulaştırmalarını istedim... Tabiki bu isyeklerinden vazgeçtiler... Devletin okulunda bile bu olabiliyorken tüccar zihniyetli özel okullar neden ZOR ÖĞRENCİLERİ kabul etsinler ki... Onlar eğitimci değil... tüccar...
    Cevapla
  • Ftm 5 yıl önce Şikayet Et
    Yok artık! ! Devlet okulu bunu nasıl yapar???
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR