Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'a büyük vefa

Altı yıl önce hayatını kaybeden Türk halk ozanlığının en başarılı temsilcilerinden biri olan Neşet Ertaş'ı anmak için düzenlenen ve 3 gün sürecek olan Neşet Ertaş Festivali tüm hızıyla devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2018 16:40 GÜNCELLEME 05.08.2018 16:50 Magazin
Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'a büyük vefa
Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'a büyük vefa

Bu yıl ikincisi düzenlenen festival, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı'nın himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ankara Müzik ve Görsel Sanatlar Üniversitesi, Kırşehir Valiliği ve Kırşehir Belediyesi işbirliğinde Kırşehir Cacabey Meydanı'n da devam ediyor. 

Sunuculuğunu Duygu Canbaş'ın üstlendiği festivalde ilk olarak sahneye Ferhat Göçer çıktı. Göçer, yaklaşık 10 bin kişinin izlediği konserde büyük ustanın 'Neredesin Sen' isimli eserini seslendirdi. Konserin ardından bir konuşma yapan Göçer, "Türkçe müzik dinleyen herkesin gönlünde taht kuran büyük bir ustanın huzurundayız. Acı dolu bir hayatı olan büyük ustanın en çok ‘Yalan Dünya' türküsünü beğeniyorum. Benim duygularımı anlatan müthiş bir edebiyata sahip eserdir. O şarkı söylediği zaman dinlediğimde benim bütün hücrelerine genlerime kadar işlediğini hissederim. Ben Neşet Ertaş'ın askeriyim" ifadelerini kullandı. 

Ferhat Göçer'in yanı sıra festivale Ahmet Yazgan, Fındık Buse Katılmış, Aytuğ Gökdemir, Elif Buse Doğan gibi yerel sanatçılarda da katıldı. 

Festivalin ikinci gününde ise arabesk müziğinin başarılı sesi Kibariye sahne aldı. Kibariye güçlü yorumuyla dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. 

YORUMLAR 1
  • Leyla 5 yıl önce Şikayet Et
    Büyük usta mekanın cennet olsun, yüreğinden gelen samimi eserlerin hep yaşayacak.çok güzel türkü tadında türkülerini dinlemek.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR