Lale Mansur: Atatürkçüler geçmişte çok hata yaptı

Ünlü oyuncu Lale Mansur, kendisini Atatürkçü olarak gören kişilerin geçmiş hayatında pek çok konuda yanıldıklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.10.2018 08:51 GÜNCELLEME 01.10.2018 11:51 Magazin
Lale Mansur: Atatürkçüler geçmişte çok hata yaptı
Lale Mansur: Atatürkçüler geçmişte çok hata yaptı

Sinema sanatçısı Lale Mansur, 'Atatürkçü'yüm' diyen kişilerin dindar Müslümanları aşağıladığına değindi. "Haydi Kızlar Okula' kampanyası yapıp sonra kızlar üniversiteye gelince de başörtülüler otursun, diğerleri devam etsin dediler" diyerek haksızlık yapıldığını belirten Lale Mansur, verdiği bir röportajda samimi açıklamalarda bulundu.

''Yakın çevrenizde Atatürk'ü tanıyanların olması bakış açınızı nasıl değiştirdi?'' sorusuna ünlü oyuncu şu açıklamayı yaptı:

''Dünyada Atatürk kadar tarihi şahsiyet olarak bu kullanılan başka bir kişi var mı bilmiyorum. Bu ülke için çok önemli şeyler yaptı ama tapmak ayrı bir durum. Bugün kendini 'Atatürkçü'yüm' diye tanımlayan birçok kişi aslında son derece tutucu. 'Ben Atatürkçüyüm' diyenlerin geçmişte yaptığı birçok hata var aslında.

Mesela 'Atatürkçü'yüm' diyenler geçmişte dindar insanları aşağıladılar, 'Başörtüsünden dolayı bunlar üniversiteye gidemez' dediler. 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası yapıp sonra kızlar üniversiteye gelince de 'Başörtülüler otursun, diğerleri devam etsin' dediler. Çok tutarsız bir durum bu. Bugün yaşadıklarımızda geçmişte yapılan bu hataların çok büyük etkisi var. Bu yapılan hatalar bumerang gibi bize geri dönecekti ve döndü. Ve bunun Atatürk'le hiçbir alakası yok, bunu da belirtmek isterim.''

YORUMLAR 5
  • A.Colak 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunu herkes biliyorda adam gibi itiraf eden yok!
    Cevapla
  • Sedat kolsuz 5 yıl önce Şikayet Et
    Lale hanıma katılıyorum tarladan bahçeden kız çocuklarını alıp.okula göndermeyen veliye ceza kesip.çocuk 15 yaşında başını kapatınca okula gelme diyen sözde Atatürkçüler
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Tespit çok doğru lale hanım Allah cc. hepimizi hidayete erdirsin
    Cevapla
  • İrfan YILDIZ 5 yıl önce Şikayet Et
    Günaydıııın hanfendi
    Cevapla
  • ASİLBEY_06_ÇUBUK 5 yıl önce Şikayet Et
    Zihniyet bozuk olunca böyle olur.Köylü milletin efendisidir diyen CHP zihniyeti,ayağı çarıklı,dizlere kadar çekilmiş örme yün çoraplı diye o köylüleri Ankarada eski meclisin bulunduğu Ulus semtine yollarda önünü keserek sokmamışlardır.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR