Muhterem Nur: 'Keşke onu hastaneye götürmeseydim...'

Arabesk müziğin usta isimlerinden Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2018 10:31 GÜNCELLEME 14.10.2018 08:32 Magazin
Muhterem Nur: 'Keşke onu hastaneye götürmeseydim...'
Muhterem Nur: 'Keşke onu hastaneye götürmeseydim...'

Muhterem Nur, 2013'te yaşamını yitiren eşi Müslüm Gürses'e olan özlemini Posta magazin muhabirlerine anlattı.

"Kendimi yarım hissediyorum. Onun gibi muhteşem bir insanla rüyalarımda bile göremeyeceğim kadar mutlu bir hayat sürdüm ama şimdi burada, bu çukurun içinde yatıyor. Onu çok seviyorum. Müslüm bedenen öldü ama benim içimde hâlâ yaşıyor. Kocaları öldükten sonra evlenen kadınları hiç anlayamıyorum. Nasıl yapıyorlar? Bazen diyorum ki; Allahım, keşke onu tamamen alacağına başka bir kadını sevip ona gitseydi, içim bu kadar yanmazdı." diyerek sözlerine devam etti.

KEŞKE ONU HASTANEYE GÖTÜRMESEYDİM

"Hiç değilse hayatta olurdu. Onu görebilirdim. Bu kadar acı çekmezdim belki. Çünkü Müslüm en güzel zamanlarımızda gitti. Tam bütün zorlukları aştık, artık hayatın sefasını süreceğiz derken gitti. Evimizden gülerek çıktı, hastaneye gülerek girdik ve dört ay içinde kayboldu, buharlaştı gitti. Tek tesellim herkesin hayran olduğu o adamla yıllarımı geçirmiş olmam. Kimsenin ulaşamadığı adamın karısı oldum. Ve ölünce yanına gömüleceğim." 

"Müslüm’süz bir hayat daha korkutucu. Ben ölümden korkmam. Düşünmedim de değil. Günahtan korkmasam intihar ederim. Burada, şu gördüğünüz çiçeklerin altında onunla uyurum. Yalnızlığım, onsuzluğum daha kötü. O benim en değerli varlığımdı..."

"Keşke onu hastaneye götürmeseydim de evde, yanımda ölseydi. Mezarına gelince, “Madem gidecektin, beni neden yanına almadın?” diyorum her seferinde. Sanki beni duyuyor, görüyor gibi... Yanına gelirken muhakkak süsleniyorum. “Bizi ancak ölüm ayırır” diyorduk. Öyle de oldu. Ama hep kalbimde. Evim yine onun evi. Her an kapıyı açıp içeri girecek gibi. Ruhumu onunla aldatıyorum. Bazen rüyalarımda görüyorum, fotoğraflarıyla konuşuyorum. Sonra takdiriilahi deyip kavuşacağımız günü bekliyorum. Ne yapayım..."

YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin. sevilen bir insandı, gerçek bir sanatçıydı. kimsenin ekmeğini çalmadı, kimsenin hakkını ötelemedi. kimsenin üç kuruşuna tenezzül etmedi. kendi menfaati için fukarayı satmadı. şerefli bir şekilde öldü. halkı da onu bağrına bastı. Allah gani gani rahmet eylesin.
    Cevapla
  • Yücel 5 yıl önce Şikayet Et
    Baba gibi adamdı . Yanlışları doğruları onun defterinde yazılı biz bilemeyiz. Allah merhametiyle muamele eylesin .
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    kadere ram olacaksın
    Cevapla
  • AHMED 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah sabırlar versin inşaallah, ayrılık ve firak zordur. Ancak iman penceresinden bakacağız. Çünkü herkes ölecek ve ölüm hiçlik değildir. Ölüm dostlara kavuşmaktır. Tabiiki ehli iman için
    Cevapla
  • AHMED 5 yıl önce Şikayet Et
    Kadın ve erkek ortasında gayet esaslı ve şiddetli münasebet, muhabbet ve alâka, yalnız dünyevî hayatın ihtiyacından ileri gelmiyor. Evet, bir kadın, kocasına yalnız hayat-ı dünyeviyeye mahsus bir refika-i hayat değildir. Belki hayat-ı ebediyede dahi bir refika-i hayattır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR