Esat Kabaklı 50. Sanat yılını yeni albüm ile kutladı

Uzun yıllardır albüm yapmayan Ozan Esat Kabaklı 50. Sanat Yılını 'Bil Oğlum' albümü ile kutladı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.12.2018 11:27 GÜNCELLEME 08.12.2018 08:19 Magazin
Esat Kabaklı 50. Sanat yılını yeni albüm ile kutladı
Esat Kabaklı 50. Sanat yılını yeni albüm ile kutladı

Yapımını Nüvaz Müzik tarafından yapılan "Bil Oğlum" albümün ile Ozan Esat Kabaklı yeniden müzik piyasasına döndü. 1954 doğumlu sanatçı gelecek nesillere kalıcı eserlerini bırakma arzusunu şu sözlerle dile getirdi:

 "'Hangi ürünü yaptı, bu millete ne verdi?2nin derdine düşmüşüz. Sanattan ziyade istediğim mesajları bu millete verebilme, o ruhu kazandırabilme, milli duruş, faziletli duruşu bu milletin gençlerine aşılamak. Onların Alperen ruhuyla yetişmesine vesile olmak."

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Demokrasi nöbetlerinde seslendirilen Bil Oğlum şarkısı da yer alıyor. Milli duyguları ön planda tutan usta ozan bu albümüne de milli duyguları işleyecek birçok şarkı ekledi. 

Sanat hayatında 50. yılına giren sanatçı albümde satış kaygısı taşımadığını "Biz işimizi yapma, ürünlerimizi sergileme derdindeyiz. Albüm piyasası zaten durmuştu birkaç yıldır. Yeni yeni başladılar albüm yapımlarına. Okuduğum 'Bil Oğlum' eseri Sayın Cumhurbaşkanımız'ın teveccühüyle de bayağı sevildi, onu da albüme koyduk. Aslında 2000 yılında yaptığım ikinci albümümde var 'Bil Oğlum'. Çok sevilince istedik ki son albümde de olsun." sözleri ile anlattı.

Bil Oğlum şarkısının duygularını ise şu sözlerle anlattı: 

"Ben istiyorum ki ben bırakıp gittikten sonra bir şeyler arkada kalsın. Esat Kabaklı bir şeylerle konuşulsun. 'Hangi ürünü yaptı, bu millete ne verdi?'nin derdine düşmüşüz. Sanattan ziyade istediğim mesajları bu millete verebilme, o ruhu kazandırabilme, milli duruş, faziletli duruşu bu milletin gençlerine aşılamak. Onların Alperen ruhuyla yetişmesine vesile olmak. En azından bir parça, bizi de dinlerlerse belki nasiplenirler. Bu minvalde işimiz bizim misyonumuz diye kabul ediyorum."

YORUMLAR 3
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir eser. Tebrikler
    Cevapla
  • köroğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Seni allah çok seviyoruz tabi eserlerinide rabbim dünya ve ahiret güzelliği versin
    Cevapla
  • siverekli şakir 5 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel ve muhteşem.Sesine ve yüreğine sağlık saygıdeğer esat ağabey.sizin gibi sanatçılarımız çok yaşasın.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR