Timuçin Esen'den şaşırtan Müslüm Gürses açıklaması

Geçtiğimiz aylarda 2018’in en çok ses getiren filmlerinden biri olan Müslüm filminin başrol karakterine hayat veren Timuçin Esen, Müslüm Gürses rolüyle ilgili, “Bu bir taklit olmasın istedim” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.01.2019 10:04 GÜNCELLEME 06.01.2019 08:39 Magazin
Timuçin Esen'den şaşırtan Müslüm Gürses açıklaması
Timuçin Esen'den şaşırtan Müslüm Gürses açıklaması

Müslüm filmiyle 2018’in en çok ses getiren performansına imza atan Timuçin Esen, GQ Men Of The Year 2018’de Yılın İkonu seçildi. 

45 yaşındaki oyuncu, Müslüm Gürses rolü hakkında şunları söyledi:

“Riskli bir şeydi ama o yüzden de beni heyecanlandırdı. Bu meslekte böyle riskli roller her zaman insanın karşısına gelmiyor. Gelince biraz korkmadan girmek gerekiyor ki mesleğin zirvesine varabilesin. Çuvallamak da mümkün tabii ama duruma öyle bakmıyorum ben. Çuvallamak diye bir şey olamaz. Sonuç, ürün olarak olabilir belki ama o süreç, doğru hamleleri yapıyorsan, gerektiği kadar ciddiye alıp, sıkı bir şekilde çalışıp gereken evrelerden geçiyorsan, çok zenginleştirici bir süreç her açıdan... Hele bu karakter özelinde... Güzel bir insan çünkü anlatmaya çalıştığımız. Onunla böyle çok derinden bir ilişkiye girmeye çalışmak, insanın kendisine de bir çeki düzen vermesi gerektiğini hatırlatıyor. Bir sürü şeyi sorgulamaya başlıyorsun sen de kendi içinde.”

müslüm filmi timuçin esen

Müslüm rolü için gitarı bir kenara bırakıp bağlama çalmaya başlayan, filmde eğreti durmasın diye bağlama dersi de alan ünlü oyuncu, “Bu müziği söyleyebilmek, anlayabilmek için iyi kötü çalabilmek gerekiyor bağlamayı. Filmde elimde bağlamayla hiç sahne olmasaydı da yine onu yapacaktım yani. Benim için esas kilit şey, Müslüm Gürses’in aslında bir türkücü, bir tükü sevdalısı olduğunu keşfetmek oldu her şeyden önce. Bir türkü dünyasına soktum ben de kendimi. Onun dönemini düşünürken şunu anladım: O aslında bir türkücü ama başka müziklere girmek zorunda kaldı, hepimizin başka başka şeyler yapmak zorunda kaldığımız gibi” şeklinde konuştu.

müslüm baba

“Bu bir taklit olmasın, o yüzden de şarkıları ben söyleyeyim, ortada bir yerde buluşalım istedim” diyen Esen, “Çok iyi bir şan hocam var, Fatma Karaca, bu ülkedeki gerçekten en iyi ses, şan hocalarından biridir; evrensel manada çok iyi tekniklerle çalışır. Onunla birlikte çözümlemeye çalıştık, teknik olarak taklit etmeden onun şarkı söyleme tarzını. Müslüm Gürses’te en önemli şey, iyi şarkı söylemesi, şarkıyı söylemekten çok anlatması ve çok samimi olması; bütün kişiliğini yansıtması şarkıya... Sonra sonra, karaktere yeteri kadar hakim olduktan sonra, gereken yerlerde onun hareketlerini, hareket tarzını, vücudunu kullanış şeklini falan eklemeye çalıştım. Onun zaten gelmesi gerekiyor kendiliğinden” dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR