Erdal Beşikçioğlu: 2,5 ay boyunca uyumadım

Yapımcılığını Mustafa Uslu'nun yaptığı Çiçero filmi ile beyaz perdede yer alan Erdal Beşikçioğlu, filmin nasıl çekildiğini anlattı. Hazırlık sürecinde hiç uyumadığını anlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.01.2019 10:57 GÜNCELLEME 21.01.2019 10:57 Magazin
Erdal Beşikçioğlu: 2,5 ay boyunca uyumadım
Erdal Beşikçioğlu: 2,5 ay boyunca uyumadım

Erdal Beşikçioğlu, 2. Dünya Savaşı'nın gidişatını değiştiren ajan Çiçero'nun oynuyor. Gerçek kurgusu dışında kendisine özgü bir entrikası ve draması olan filmde 2. Dünya Savaşının hiç bilinmeyen Türkiye tarafı anlatılıyor. Beşikçioğlu, oynadığı karakterin analizini ve filme dair önemli noktaları Milliyet'ten Buket Aydın'a anlattı.

Erdal Beşikçioğlu

Çiçero'nun Türk lanse edilmesinden rahatsız olan kesim için usta oyuncu,"Tarihi değiştirmesi çok önemli bir çekim gücüydü tabii ki. Ama savaş karşıtı olması en önemli özelliği karakterin, vicdanının çok kuvvetli olması ve vatansever olması da ayrı. Bu karakter Türk değil diye eleştirenler var, ne düşünüyorsunuz bu eleştirilerle ilgili? Arnavut aslında Çiçero neden filmde Türk diye lanse ediliyor eleştirileri geliyor. Siz Türk müsünüz? Ben de Arnavut’um ama Türküm. Büyük ihtimalle siz de suyun öte tarafındansınız ama siz de Türk’sünüz. Mustafa Kemal’in en önemli adamlarından bir tanesi Arnavut… Arnavutlar aslında genelde bu başkaldırıları yapan adamlardır. Mustafa Kemal de Selanikli ama Türk… Çiçero da Arnavut ama Türk" şeklinde konuştu. 

Erdal Beşikçioğlu

"2,5 AY HİÇ UYUMADIM!"

Beşikçioğlu, aynı zamanda oynadığı a-karaktere çalışma sürecini ve karakteri nasıl benimsediğini de "Çiçero’nun tam net bir karakteri yok. Adam karşısındakine göre şekillendiği için; gerçek Çiçero’yu göremiyorsunuz. Yani kimyaya göre değişen bir yapısı var. Filmde de bunu yapmaya çalıştık; İngilizlerle başka, Almanlarla başka, sevdiği kadınla başka türlü bir ilişkisi var. Kimi diyor ki; “Ankara’nın en önemli eğlence merkezlerinde gününü gün eden bir adam”, kimi diyor ki; “Geri zekâlının önde gideni, başarısız bir iş adamı”, kimi diyor ki; “Zevzek bir kavas, bir hizmetkar”. Bir yandan da çok iyi şarkı söylüyor, çok iyi yabancı dil biliyor, çok iyi dans ediyor. Bütün bunların hepsini tek tek üstüne koya koya karakteri oluşturduk. Yani geceler boyunca elimde bir tepsiyle evin içinde dolanıp durdum devamlı. Tolga Han abiden film boyunca yaklaşık 2,5-3 ay dans dersleri aldım. Bir baktım ki ben filmi çektiğimiz 2,5 ay boyunca uyumamışım. Çünkü o adamın o stresi karşılığında o karakterin de zaten uyuması mümkün değil. Hazırlandık bu şekilde."

YORUMLAR 2
  • Fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    Güzel film tavsiye ederim bir kaç yerde tacevuz sahnesi var ama gösterilmiyor o yönden güzeldi
    Cevapla
  • zeki 5 yıl önce Şikayet Et
    Yok ya. Az uyudum de anlayalim
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR