Bahadır Sağlam: Müzik piyasasının yüzde 75’i çöp

Pop-rock yorumcusu Bahadır Sağlam, son yıllarda üretilen popüler müzik şarkıları ve yorumcularının yüzde 75'inin bu işi bırakması gerektiğini savunarak, "Müzik piyasasının yüzde 75’i çöp” dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.01.2019 08:27 GÜNCELLEME 22.01.2019 08:27 Magazin
Bahadır Sağlam: Müzik piyasasının yüzde 75’i çöp
Bahadır Sağlam: Müzik piyasasının yüzde 75’i çöp

2008 Akademi Türkiye ses yarışması birincisi Bahadır Sağlam, geçtiğimiz günlerde TRT FM’de konuk oldu. Michael Kuyucu’nun programında merak edilen soruları yanıtlayan Bahadır Sağlam yarışmada birinci olmasına rağmen kendisine verilen albüm sözünün tutulmadığını dile getirerek, “Çok zor günler geçirdim. Bir yandan eğitimime devam ettim. Bir yandan taksicilik yaptım” dedi.

Sağlam, “Televizyonlarda yayınlanan müzik yarışmalarının gençlere hiçbir şey vermediğini, aksine onların hayalleri ile oynandığını söyledi ve “Eğlenmek için katılın, heveslenmeyin, umutlanmayın” çağrısında bulundu.

Michael Kuyucu, önce Galatasaray Üniversitesi İletişim ve Müzik Teknolojileri bölümünü, daha sonra Haliç Üniversitesi konservatuvarını bitiren ve ardından 9 Eylül Üniversitesinde müzik öğretmenliği eğitimi alarak üç üniversiteden mezun olan Bahadır Sağlam’a “Bu işin eğitimini almış biri olarak bugünün pop müziği hakkında ne düşünüyorsun?” sorusunu yöneltti. Bahadır Sağlam, "Türkiye’de popüler oluyorsanız başarılı sayılıyorsunuz. Ne yaptığınız, yaptığınız işin iyi olması, kaliteli olması hiç önemli değil. Yapılan şarkıların sözleri, müzikleri hep aynı. Elimde olsa şu an piyasada olan ve müzik yapanların yüzde 25’ini tutar, kalan yüzde 75’ine 'gidin başka iş yapın' derdim. Müzik piyasasının yüzde 75’i çöp” diyerek popüler müzik sektörünü eleştirdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR