'Altın' gururumuz Sümeyye Boyacı'nın Barbie bebeği yapıldı! Peki Sümeyye Boyacı kimdir?

ABD'de düzenlenen Dünya Paralimpik Yüzme Serisi'nde altın madalya kazanan Sümeyye Boyacı, Barbie markasının başarılı kadınlar projesi için marka yüzü oldu. Peki Sümeyye Boyacı kimdir? Kaç yaşında ve nerelidir? İşte altın gururumuz Sümeyye Boyacı'nın hayat hikayesi.

ABONE OL
GİRİŞ 04.03.2020 11:07 GÜNCELLEME 04.03.2020 11:09 Magazin
'Altın' gururumuz Sümeyye Boyacı'nın Barbie bebeği yapıldı! Peki Sümeyye Boyacı kimdir?
'Altın' gururumuz Sümeyye Boyacı'nın Barbie bebeği yapıldı! Peki Sümeyye Boyacı kimdir?

Dünyaca ünlü oyuncak markası Barbie, 2020 yılında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü projesi için marka yüzü olarak Milli Paralimpik sporcu Sümeyye Boyacı'yı seçti. Kız çocuklarının önyargılar nedeniyle kendi içlerindeki gücü fark edememelerini tema olarak kullanan Barbie markası, dünya şampiyonluğu elde eden Sümeyye Boyacı'yı bu anlamda öncü seçti. 

17 yaşındaki Sümeyye Boyacı, “Kollarım yok ama kimsenin görmediği kanatlarım var.” açıklamasında bulunmuştu. Marka Boyacı'nın Barbie bebeğini yaptı. 

İŞTE BARBİE SÜMEYYE BOYACI;

Amerika'da düzenlenen Dünya Paralimpik Yüzme Serisi'nde altın madalya kazanan Sümeyye Boyacı, göğsümüzü kabartmıştı. Peki Sümeyye Boyacı kimdir? Hayatı nasıldır? İşte Sümeyye Boyacı'nın hayat hikayesi!

SÜMEYYE BOYACI KİMDİR?

Sümeyye Boyacı

5 Şubat 2003 tarihinde Eskişehir'de dünyaya geldi. Doğuştan 2 kolu yoktu ve kalça kemiği çıkıktı. 4.5 yaşında ayağıyla resim yapmaya, okul hayatında da ayağıyla yazı yazmaya başladı. Alexander Pushkin'in Altın Balık adlı ünlü kitabının Türkçe çevirisi için yaptığı resim, dönemin Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül'e Rusya ziyareti sırasında sunuldu.  2009 yılında yapmış olduğu resimler Moskova'da sergilendi. Yüzme ile ilgilendi. Brezilya'da düzenlenen Açık Yüzme Dünya Şampiyonası (Open Water Swimming World Championships)'nda dünya şampiyonu oldu. 50 metre kelebek stilinde ise 3. olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

İrlanda’nın başkenti Dublin’de düzenlenen Paralimpik Avrupa Şampiyonasında'ki başarısıyla Türkiye adına altın madalya kazanan ilk isim oldu.

YORUMLAR 1
  • osman dereli 4 yıl önce Şikayet Et
    Sumeyye kardesimi cok seviyorum basarilarinin devamini diliyorum asla azmini umudini yitirme allah dert verir arkasindan derman verir kollarin olsa seb bukadar azimli olamazdin balik gibi yuzemezdin balik sumeyye hanim sevgiler.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR