Milyonluk boşanmalara vergi incelemesi

Ünlülerin milyonlarca liralık tazminat ödediği boşanma davaları artık bakanlık tarafından incelenecek.

ABONE OL
GİRİŞ 12.06.2019 10:14 GÜNCELLEME 13.06.2019 08:32 Magazin
Milyonluk boşanmalara vergi incelemesi
Milyonluk boşanmalara vergi incelemesi

Dünyaca ünlü isimlerin milyonlarca liralık tazminat ödediği boşanma davaları mercek altında.  Bu davalardan yüksek gelirler elde edip de gelir vergisi beyanlarında sıfır kazanç veya zarar gösteren, matrah artışı yeterli görülmeyen avukatların gelirleri ve beyanları çapraz denetime tabi tutularak inceleniyor.

Vergi incelemelerinde, POS makineleri, Vergi İstihbarat Merkezi'ndeki kayıtları ile kredi kartı harcamaları da kıyaslanıyor. Vergi kaçırdığı tespit edilenler hakkında işlem başlatılacak.

boşanan ünlü çiftler

Sanatçı ve iş insanlarına hizmet veren avukat ve avukatlık bürolarının incelemeye alındığını belirten yetkililer, "Bu avukatların mahkeme, noter üzerinden takip ediyoruz. Ünlü çiftlerden ne kadar para aldıklarını belirliyoruz. Vergi istihbarat merkezindeki kayıtları, harcamaları, banka hareketlerine bakılıyor" dedi.

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Teyo 4 yıl önce Şikayet Et
    goog morning
    Cevapla
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Gün aydın.....! Ne kadar da adilane bir uygulama?
    Cevapla
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Gün aydın.....
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    benim tanıdığım felçli biri var çalışamıyor. bu adam aşağı yukarı bin tl nafaka veriyor ona kalanda hemen hemen o miktar. ünlü adamı geç çuvalla kazanıyorlar. alt kesim napacak?
    Cevapla
  • ugur btn 4 yıl önce Şikayet Et
    İşçi en kolay vergi alınan çalışan gurup,bunun yerine vergi ödemeyen şarkıcı türkücü sanayici işverenleri takip edin.Ama çok geç kaldınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR