Haluk Bilginer, Emmy Ödülleri'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' adayı!

Usta oyuncu Haluk Bilginer, Uluslararası Emmy Ödülleri'nde Şahsiyet dizisindeki rolüyle 'En İyi Erkek Oyuncu' kategorisine aday gösterildi.

ABONE OL
GİRİŞ 20.09.2019 10:35 GÜNCELLEME 20.09.2019 11:28 Magazin
Haluk Bilginer, Emmy Ödülleri'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' adayı!
Haluk Bilginer, Emmy Ödülleri'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' adayı!

Usta aktör Halu Bilginer, Uluslararası Emmy Ödüllerinde Türkiye'yi temsil edecek. Sanatçı, geçtiğimiz sezon internet portalında yayınlanan Şahsiyet dizisindeki Agah Bey rolüyle, En İyi Erkek Oyuncu kategorisinde aday gösterildi.

haluk bilginer

Kategoride aynı zamanda; Arjantin, Avustralya, Brezilya, Belçika, Fransa, Almanya, Güney Afrika, Güney Kore, Singapur ve Finlandiya gibi ülkelerden de aktör adayları bulunuyor.

HALUK BİLGİNER KİMDİR?

5 Haziran 1954 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi. Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Sınıf arkadaşları arasında; Selçuk Yöntem, Melek Baykal, Tarık Ünlüoğlu, Gülenay Kalkan, Mehmet Ali Erbil, Serap Sağlar, Derya Baykal ve Tamer Levent gibi isimler vardı.

Okul arkadaşları Selçuk Yöntem, Tarık Ünlüoğlu ve Mehmet Ali Erbil en yakın dostlarıdır.

haluk bilginer kimdir

Bir dönem İngiltere'de hem müzikal oyunculuğu yaptı hem de televizyon dizilerinde rol aldı. Türkiye'de Gülşen Ağabey, Tatlı Hayat ve Ezel gibi diziler ve Neredesin Firuze filmindeki performanslarıyla seyircinin aklında daha çok yer etti.

Ödüllü filmlerde rol alan sanatçı, Nuri Bilge Ceylan filmi Masumiyet ile Cannes Film Festivali'nde yer aldı. 1999 yılında kendi tiyatrosu olan Oyun Atölyesi'ni kurdu. 2006 yılında evlendiği şarkıcı Aşkın Nur Yengi ile olan evliliğinden, bir kızı bulunmaktadır.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN MAGAZİN HABERLERİ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR