Sanatçı Haluk Levent YÖK Başkanı'na gidiyor!

Anadolu Halk ve Barış Platformu Derneği (AHBAP) Kurucu Başkanı Sanatçı Haluk Levent, 14 bölümde özel yetenek sınavını kaldırmasıyla ilgili yarın Yükseköğretim Kurulu'yla (YÖK) görüşeceğini açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.10.2019 09:38 GÜNCELLEME 18.10.2019 17:17 Magazin
Sanatçı Haluk Levent YÖK Başkanı'na gidiyor!
Sanatçı Haluk Levent YÖK Başkanı'na gidiyor!

Yükseköğretim kurumlarında bugüne kadar özel yetenek sınavı ile öğrenci alan 14 bölüme, 2020 YKS'de merkezi yerleştirme ile öğrenci yerleştirilmesine karar verildi.Söz konusu 14 bölüm ise 'Çizgi Film (Animasyon), Grafik, Grafik Resimleme ve Baskı, Grafik Tasarım, Moda Giyim Tasarımı, Moda Tasarımı, Moda ve Tekstil Tasarımı, Rekreasyon, Spor Bilimleri, Spor Yöneticiliği, Tekstil, Tekstil Geliştirme ve Pazarlama, Tekstil Tasarımı, Tekstil ve Moda Tasarımı' olarak sıralandı. Alınan bu karara öğrenciler tarafından büyük tepki geldi. AHBAP Kurucu Başkanı Sanatçı Haluk Levent ise gelen talepler nedeniyle konuyu görüşmek için YÖK’e gideceğini duyurdu.  

İŞTE HALUK LEVENT'İN AÇIKLAMASI;

HALUK LEVENT

“Güzel sanatlar için ‘yetenek sınavının kaldırılması’ konusu var gündemde. Öğrenci kardeşlerimin ısrarlı tacizleri twitleriyle kapıdan bacadan girmeleri yolda önümü kesmeleri sonucu konuyu görüşmek üzere yarın YÖK'e uğrayacağım"

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN MAGAZİN HABERLERİ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR