Zihni Göktay: Tiyatro ekmek verir reklamlar ise köfte

Tiyatronun efsane ismi Zihni Göktay, TRT2 ekranlarında yayınlanan ‘Film Gibi Hayatlar'a konuk oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 11.11.2019 09:19 GÜNCELLEME 11.11.2019 15:23 Magazin
Zihni Göktay: Tiyatro ekmek verir reklamlar ise köfte
Zihni Göktay: Tiyatro ekmek verir reklamlar ise köfte

Usta sanatçı Hülya Koçyiğit'in TRT 2’deki ‘Film Gibi Hayatlar’ programında bu hafta  60 yılı geride bırakan Zihni Göktay vardı. 

73 yaşındaki oyuncu ilk başrolünü şöyle anlattı: “Ankara Tiyatrosu’nda Haldun Taner’in ‘Eşeğin Gölgesi’ne hazırlanıyorduk. Genel provada başrol arkadaşımızı asker kaçağı diye aldılar.

Bana ‘Ezberle, yarın rol senin’ dediler. Kaldığım otele gittim. Parasını ödemediğim için beni kapının önüne koymuşlardı. Eksi beş derecede Ankara Garı’na yürüdüm. Garda sabaha kadar rolü ezberledim. Soğukta hasta oldum ama akşam da oyunu oynadım.”

zihni göktay

28 yıl oynadığı, Cemal Reşit Rey’in ‘Lüküs Hayat’ müzikalinden de bahseden Zihni Göktay “Kadroda benim dışımda 134 kişi değişti. Bana “Aynı oyundan sıkılmadın mı?” diye soruyorlar. Ben de “Hep farklı kitleye oynadım” diye cevap veriyorum. Şehir Tiyatroları’na Muhsin Ertuğrul ile girdim.

O gün bugündür oradayım” diye konuştu. Sanatçı sözlerine şöyle devam etti: “Tiyatro her zaman ekmek paramı vermiştir, ama köfte için reklamlarda oynadım. Dizilerde şiddet sahnelerine dikkat etmeliler. Seyircim beni, bana yakışmayan bir rolde görmek istemiyor. “O karakter size oldu mu?” derlerse utanırım ve altından kalkamam.”

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN MAGAZİN HABERLERİ

YORUMLAR 1
  • uCube 4 yıl önce Şikayet Et
    Köfte ekmek çekti canım, ikisi de önemli sektör'de. ;)))
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR