The Crown'da Aberfan Faciası'nın işlenmesi büyük yankı uyandırdı

Kraliçe Elizabeth'in hayatını anlatan ve 3. sezonunda olan Netflix dizisi The Crown, 3. bölümde yer verdiği Aberfan Faciası ile büyük yankı uyandırdı. Söz konusu olayın, Kraliçe Elizabeth'in hayatında derin bir etkisi olduğu ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.12.2019 08:08 GÜNCELLEME 02.12.2019 08:25 Magazin
The Crown'da Aberfan Faciası'nın işlenmesi büyük yankı uyandırdı
The Crown'da Aberfan Faciası'nın işlenmesi büyük yankı uyandırdı

Netflix'in 3. sezonunda olan dizisi The Crown, bugün halen daha tahtta olan Kraliçe II. Elizabeth'in hayatına yer veriyor. Özellikle İngiltere'de büyük bir ilgiyle takip edilen dizi, saraya yakın isimlerin verdiği bilgiler doğrultusunda ilerliyor. 

aberfan faciası elizabeth

İngiltere siyasi tarihine etki eden olaylara da yer verilen dizinin, 3. sezon 3. bölümünde Galler'de 21 Ekim 1966 tarihinde gerçekleşen Aberfan Faciası konu olarak işlendi. Bir kömür madeninde gerçekleşen afet sonrası, çalışma alanında bulunan bir ilkokul, enkazın altında kalmış ve 116'sı çocuk olmak üzere toplamda 144 kişi hayatını kaybetmişti.

Bu olay ülke siyasetine damga vurmuş ve Kraliçe Elizabeth, olay yerine ancak günler sonra gitmişti. Elizabeth'in, dönemin başbakanına yetiştirilme tarzından dolayı, duygularını yansıtmak konusunda zorluk çektiği itirafında da bulunduğu biliniyordu.

the crown aberfan faciası

Yine o dönemin başbakanının Elizabeth'e dolaylı ve açık yoldan 2 kez, Galler'e gitme konusunda teklifte bulunduğu da ayrı bir gerçek. Yıllar önce gerçekleşen bu olayın yeniden gündeme gelmesi, Kraliçe Elizabeth açısından oldukça dikkat çekti. 

Saraya yakın kaynakların verdiği bilgilere göre, Elizabeth'in hayatı boyunca en büyük pişmanlığı, Aberfan'a geç gitmiş olması. Nitekim Elizabeth, olay sonrasında birkaç kez daha farklı zamanlarda Galler'e gitmişti.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN MAGAZİN HABERLERİ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR