Metin Hara'yı şoke eden haber: 6 ay hapsi isteniyor

Düşünce gücüyle tedavi ettiği iddiasıyla tanınan ve bu alanda kitaplar yazan Metin Hara hakkında, diploması olmadığı halde kendisini doktor olarak tanıttığı gerekçesiyle ihbarda bulunuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.12.2019 10:33 GÜNCELLEME 16.12.2019 17:27 Magazin
Metin Hara'yı şoke eden haber: 6 ay hapsi isteniyor
Metin Hara'yı şoke eden haber: 6 ay hapsi isteniyor

Metin Hara, hakkında çıkan yetkisiz hekimlik suçlamalarıyla ilgili sessizliğini bozdu. Hara, avukatıyla aracılığıyla bir açıklama yayımladı.

İŞTE O AÇIKLAMA;

'Müvekkil Metin Hara’nın yetkisiz hekimlik suçlaması ile hakkında yürütülen yargı süreci ile ilgili açıklamaları yapma gereği duyuyoruz.

Zira konu  toplumu yanlış yönlendiren, gerçeği aksettirmeyen, kötüniyetli ve zarar vermeye yönelik bir şekilde işlenmektedir.

Evvela belirtilmesi gereken husus, müvekkilin üniversite eğitimini tamamlayarak fizyoterapist unvanını kazandığıdır. Müvekkil herhangi bir ortamda kendini doktor olarak tanıtmış değildir. İşyerinin Sağlık Bakanlığı tarafından mühürlediği iddiası da gerçek dışıdır. Yargılama çok teknik ve detaylı düzenlemeler içeren mevzuata ilişkin bir konudur. Müvekkil bu şekilde gerçek dışı bir haberle basında yer almaktan ve kamuoyuna yanlış tanıtılmaktan dolayı büyük bir rahatsızlık ve üzüntü duymaktadır.

2017 senesinde yaşanan ve yargılaması devam eden bir konu ile ilgili olarak kamuoyu nezdinde müvekkili mahkûm eden yayınlar yapılması hukuka aykırıdır. Konu ile ilgili Müvekkil hakkında verilmiş bir mahkeme kararı da bulunmamaktadır. Yargıya intikal eden olayların tartışılma yeri yargı makamlarıdır. Süreç sonunda gerçekler ortaya çıkacaktır. Bu hususlar kamuoyunun bilgisine sunulur. Saygılarımızla.'

6 AY HAPSİ İSTENİYOR

İnsanları düşünce gücüyle tedavi ettiğini iddia ederek çeşitli seminer ve paneller düzenleyen, bu alanda kitaplar yazan Metin Hara hakkında şikayette bulunuldu. Hara'nın diploması olmadığı halde kendisini doktor olarak gösterdiği belirtildi.

metin hara kimdir

Kendi kendini doğrudan doktor ilan eden Hara, bir vatandaşın attığı savcılık adımıyla hayatının şokunu yaşadı. Vatandaş, 'Tıp eğitimi olmamasına rağmen doktor unvanı kullanıyor.' deyip Hara'yı, savcılığa şikayet etti.

metin hara haberleri

Şikayet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında; Hara'ya ait olduğu belirtilen İnsana Güven Eğitim Danışmanlık şirketinin faaliyet izni bulunmadığı belirlendi. Bunun üzerine, iş yeri mühürlendi. 

Hakkında 'yetkisizlik hekimlik' davası açılan ve 6 ay hapsi istenen Hara, "Tıbbi teşhis ve tedavi yapmadım. Kitaplarımdaki felsefeyi anlatıyorum." açıklamasında bulundu.

GÜNÜN ÖNE ÇIKAN MAGAZİN HABERLERİ

YORUMLAR 1
  • Ibrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Düşünce gücüyle para kazanma yöntemi komedi bunlar ya...ülkemizde okadar sahtekar varki hangi biriyle uğraşacaksın..insanlar cehaletten kurtulsa bu mahluklar kimseyi sömüremez..uyanın ahmak olmayın.butun dertlerin davası Allah a güvenim ondan yardim dileyin ilim ve bilim öğrenin..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR