Jehan Mahfi Tözüm'den Belkıs Özener'e dava

Ünlü seslendirme sanatçısı Jehan Mahfi Tözüm, ünlü yorumcu Belkıs Özener hakkında dava açtı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.02.2020 10:41 GÜNCELLEME 18.02.2020 10:41 Magazin
Jehan Mahfi Tözüm'den Belkıs Özener'e dava
Jehan Mahfi Tözüm'den Belkıs Özener'e dava

Yeşilçam'da başta Hülya Koçyiğit ve Filiz Akın olmak üzere sayısız isme seslendirme yapan usta sanatçı Jehan Mahfi Tözüm, aynı dönemlerde şarkılarını filmlerde paylaşan usta şarkıcı Belkıs Özener'e dava açtı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan Tözüm, beyanında şu ifadeler yer verdi:

“12 Eylül 2019’da TRT İstanbul Radyosu’ndaki ‘Hayat Akıp Giderken’ programında sunucu Cengiz Tünay, Belkıs Özener’e bütün ünlü kadınlara sesini verdiğini, Yeşilçam filmlerinin görünmeyen sesi olduğunu söyledi. Özener de bunu reddetmeyip tasdik etti. Arka planda benim yaptığım seslendirme olmasına rağmen ‘Bu ses benim değil’ diyerek sunucuyu uyarmadı. Maddi ve manevi haklarıma tecavüz edildiğini düşünüyorum.”

hülya koçyiğit jehan mahfi tözüm

Tözüm’ün verdiği dilekçede ayrıca, “Yeşilçam filmlerinde Belkıs Özener şarkılar söylemiş, müvekkilimiz ise dönemin en ünlü kadın sanatçılarını seslendirmiştir. Belkıs Özener, programda hem tüm şarkıları hem de müvekkilimizin seslendirmelerini sahiplenmiştir. Cengiz Tünay’ın halkı yanlış bilgilendirdiği, Özener’in de seslendirmeleri sahiplendiği görülmektedir. Bu müvekkilimizin eser haklarına saldırıdır. Müvekkilimize iadeiitibar yapılmasını, kendisi hakkında bir özür metninin yayınlamasını da talep ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR