Yemeklerinin lezzetine devlet desteğiyle lezzet kattı
Malatya'da yaşayan Zeynep Kasap, KOSGEB desteğiyle açtığı iş yerinde yaptığı ev yemeklerini, Türkiye'de farklı şehirlerin yanı sıra müşterileri aracılığıyla yurt dışına da gönderiyor.
ABONE OLBir dönem babasının kendisi için açtığı örgü atölyesinde çalışan ancak evlendikten sonra iş yerini kapatan 47 yaşındaki Zeynep Kasap, yaklaşık 20 yıl ev hanımlığı yaptı.
Bu süreçte 3 çocuğu dünyaya gelen Kasap, 2010 yılında yöresel yemekler yapan bir firma için evde yemek pişirmeye başladı.
Yaptığı yemekler çok beğenilen Kasap, bir süre sonra yöresel ev yemekleri yapan bir iş yeri açmaya karar verdi. KOSGEB tarafından açılan girişimcilik kursuna katılan Kasap, ardından aldığı 30 bin liralık hibe desteğiyle kendi işini kurdu.
Kasap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yemek yapmayı çok sevdiğini belirterek, yemeklerinin tadanlar tarafından beğenildiğini söyledi.
Eski evini satıp KOSGEB desteği de alarak yöresel yemekler yapan bir iş yeri açtığını anlatan Kasap, burada 2015'ten bu yana hizmet verdiğini ifade etti.
Hayalini gerçekleştirdiği için mutlu olduğunu dile getiren Kasap, "Hibe desteğiyle iş yerimi açtım. Allah devletimizin yokluğunu vermesin. Küçük küçük başladım, işler zamanla oturmaya başladı. Eşim buranın tadilatında çok çalıştı. Şimdi de akşamları geldiğinde benim için alışveriş yapıyor. Çocuklarım yardım ediyor, burayı seviyoruz. Ailecek çalışıyoruz." dedi.
Yanında 2 kadına da istihdam sağladığını aktaran Kasap, başarılı olmak için çok çalıştığını ifade etti.
- "Yorulacağız ki iş yeri büyüsün"
Kasap, iş dünyasının kadınlar için zor olduğunu belirterek, "İş yeri açtın mı takır takır işleyecek diye bir şey yok. Yöresel yemek hazırladığımız için çalışanlarımız ev hanımı. Annesi rahatsızlanıyor, kızı doğum yapıyor, işten ayrılıyor. İşe alıyoruz, her şeyi öğretiyoruz, işten çıkıyor. Böyle sıkıntılarımız oluyor, bunun dışında da tabii ki yorulacağız. Biz yorulmazsak, kimse bizim için yorulmaz. Çalışıp yorulacağız ki iş yeri büyüsün, başka türlü olmuyor." dedi.
Hazırladıkları yöresel yemeklerin ülke sınırlarını aştığını söyleyen Kasap, şöyle devam etti:
"Yaptığım yemekleri kargoyla Çanakkale, İzmir, İstanbul, Adana, Kuşadası, Nevşehir ve Bodrum'a gönderiyorum, buralarda daimi müşterilerimiz var. Ayrıca müşterilerimiz yemeklerimizi yaşadıkları veya gidecekleri ülkelere de götürüyor. Müşterilerim Almanya, ABD ve Bosna Hersek'e birçok kez yemek götürdüler. İçli köfte, mantı, lahana sarmasına kadar isteyenler oldu. Bu yemekler her gün yapılan yemekler değil. Özellikle bumbar çok talep ediliyor." diye konuştu.
Kasap, iş yerini büyütmeyi ve daha geniş kitlelere hizmet vermeyi planladığını belirterek, bunun için yine KOSGEB'e başvuracağını kaydetti.