Görenleri şaşırtan ev! 100 yıllık evin pencerelerini görenler bir daha bakıyor

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde duvarları 1 metre kalınlığında kerpiçten yapılma tek odalı 100 yıllık evlerin pencerelerini görenler şaşkınlığını gizleyemiyor.

ABONE OL
GİRİŞ 03.10.2022 10:33 GÜNCELLEME 03.10.2022 18:19 ÜLKE'DE BUGÜN
Görenleri şaşırtan ev! 100 yıllık evin pencerelerini görenler bir daha bakıyor
Görenleri şaşırtan ev! 100 yıllık evin pencerelerini görenler bir daha bakıyor

Akçadağ'ın Küçükkürne Mahallesi'nde günümüze ulaşmayı başaran 3 evde  tavan seviyesinde ve yekpare olarak oluşturulan pencereler, yer alıyor. Mahalle de bulunan üç benzer yapındaki evlerden birinde yaşayan  İsmail Aslan atalarından kalma yapıları koruyarak yeni nesillere miras bırakmak istediklerini belirterek evin yıkılmaması için geçtiğimiz yıllarda çatı yaptırdıklarını söyledi.

"HALA BURADA YAŞAMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Tek odalı, duvar kalınlığı yaklaşık 1 metre olan evlerde halen yaşamaya devam ettiklerini ifade eden Aslan, ”Bu ev dedemizden kalma. Bölgede benzer üç ev daha var. Geçtiğimiz yıllarda çökmemesi için çatı yaptırdık ve halen burada yaşamaya devam ediyoruz. 10 çocuğumuz da bu evde büyüdü. Evin yeni nesillere miras kalması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi

PENCERELER EŞKIYALARDAN KORUNMAK İÇİN BU ŞEKİLDE YAPILMIŞ

Evlerin kışın sıcak yazın ise serin tutması için kerpiçten inşa edildiğini kaydeden Aslan, “Pencerelerin yüksekte ve küçük olmasının nedeni daha önceki yıllarda bölgede eşkıyalar camlara ateş açarmış. Pencereler yüksek ve küçük yapılarak benzer bir olayda evde yaşayanların zarar görmemesi hedeflenmiş" diye konuştu

10 çocuğunu büyüttüğü evde eşiyle birlikte yaşadığını söyleyen Fadime Aslan ise zamanla tahrip olan evin bir kısmını kendi imkanları ile restore ettiklerini söyledi.

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR