Salihli'de üreticinin karpuz tepkisi

Salihli Ziraat Odası Başkanı Necati Aktürk, farklı bölgelerden gelen karpuzların ilçedeki bazı satış yerlerinde ilçeye özgü "Poyraz karpuzu" adı altında satıldığını savunarak, bunun üreticiyi mağdur ettiğini belirtti.

ABONE OL
GİRİŞ 03.06.2016 13:03 GÜNCELLEME 03.06.2016 14:25 GÜNCEL
Salihli'de üreticinin karpuz tepkisi
Salihli'de üreticinin karpuz tepkisi

Poyrazdamları mahallesinde gazetecilere açıklama yapan Aktürk, farklı tat ve aromasıyla bilinen Poyraz karpuzunun 10 Haziran’dan önce hasat edilmediğini belirtti.

İlçedeki bazı satış yerlerinde farklı bölgelerden getirilen karpuzların "Poyraz karpuzu" adıyla satışa sunulduğunu ileri süren Aktürk, şunları kaydetti:

"Dibek Dağı'nın güneyinde bulunan mahallelerde yaklaşık 3 bin dekarlık alanda Poyraz karpuzu üretimi yapılmaktadır. Bu karpuz türü farklı tat ve aroması ile de halk arasında oldukça rağbet görmektedir. Ancak son dönemde diğer bölgelerden gelen karpuzlar ne yazık ki 'Poyraz karpuzu' adı altında satılmaktadır. Bu da üreticisini mağdur etmektedir. Salihli Ziraat Odası olarak çiftçimizi mesaj yoluyla, vatandaşlarımızı da Salihli Belediyesi aracılığı ile uyardık. Poyraz karpuzunun hasadı 10 Haziran'dan önce yapılmaz."

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR