Yanan evi yüzünden oğlunu evlendiremiyor
Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde geçtiğimiz yıl çıkan yangında evi yanan Hasan Gülyaprağı, maddi sıkıntılar sebebiyle yaptıramadığı evi nedeniyle bir yıldır nişanlı olan oğlunu evlendiremediğini söyledi.
ABONE OLSaruhanlı ilçesine bağlı Koldere Mahallesinde geçtiğimiz yıl 13 Şubat tarihinde elektrik kontağının alev alması sonucu Hasan Gülyaprağı’na ait müstakil evin üst katında yangın çıktı. Yangında Hasan Gülyaprağı'nın düğün hazırlığında olan oğlunun ve yeğenin çeyizlerinin bulunduğu daire tamamen kül oldu. Bir yandan evine, diğer yandan ise oğluna üzülen Gülyaprağı, yangından sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi, Saruhanlı Belediyesi ve Saruhanlı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma yetkilileri tarafından ziyaret edildiğini ve evi yaptırabilmesi için gerekli yardımın yapılacağını söylediklerini belirtti. Yangının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen verilen sözlerin tutulmadığını, bu yüzden evini yaptıramadığını belirten Gülyaprağı, “Yangından sonra Manisa Büyükşehir Belediyesi, Saruhanlı Belediyesi ve Saruhanlı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma yetkilileri gelerek bizi ziyaret ettiler, sağ olsunlar. O zaman gerekli yardımın yapılacağı konusunda bana söz verdiler. Yangından önce boş olan evde nişanlı olan oğlumun ve yeğenimin çeyizleri bulunuyordu. Oğlumun çeyizleri için büyükşehir belediyesinden 4 parça beyaz eşya yardımı aldık. Ama yeğenimin çeyizleri için hiçbir yardım alamadık. Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı evin çatı malzemeleri ile kum, çimento, kiremit vereceğinin sözünü vermişti, sağ olsun sözünü yerine getirdi ve söylediklerini gönderdi. Saruhanlı Belediyesinden gelen malzemelerle evin çatısını ve duvar sıvasını yaptırmak için Manisa’da fabrikada çalışan oğlum kredi çekerek ustaların parasını ödedi. Bunun yanı sıra Saruhanlı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşmadan 7 bin 500 lira yardım yapılacağı söylendi ama olayın üzerinden bir sene geçmesine rağmen bu yardımı alamadık. Alamadığımız için evin içini yaptıramadık ve nişanlı olan oğlum ev olmadığı için evlenemiyor. Düğün tarihini sürekli geri bırakıyoruz, çünkü düğün yaparsak oğlumla gelinimin oturacağı bir ev yok” dedi.
“40 yıllık emeğimiz gözlerimizin önünde yok oldu”
Tarım alanında işçilik yaparak yaptırdığı evinin bir yangında kül olduğunu gören Gülyaprağı, “Evi tekrardan yaptıracak durumum yok, Manisa’da fabrikada çalışana oğlumun eline bakıyoruz. Oğlum da asgari ücretle çalışıyor ve evimizi düzeltemiyoruz. Bu nedenle yetkililerden yardım bekliyorum. 40 yıllık emeğimiz gözlerimizin önünde yok oldu. Yangından sonra 6 ay hayvan damında tek göz odada yaşamak zorunda kaldık” şeklinde konuştu.