Alın terini zayi etmedi! Çiftçi, bir yıllık hasadını böyle kurtardı
Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde karpuz üreticisi Zafer Gençelli, tarlada düşük fiyat teklif edilmesi üzerine bir yıllık emeğinin zayi olmaması için hasadını yaptığı karpuzları pazarda kendi satmaya başladı.
Alınan bilgiye göre, Sarıgöl ilçesine bağlı Dindarlı Mahallesi'nde beş dönümlük arazisinde karpuz üretimi yapan çiftçi Zafer Gençelli, tarlada beklediği fiyatı bulamayınca ürünlerini kendi imkanlarıyla pazarda satmaya başladı.
Hasat ettiği karpuzları traktör kasasına yükleyerek pazaryerine götüren Gençelli, haftanın diğer günlerinde de Sarıgöl ilçe merkezinde satış yaparak ürününü değerlendirdiğini belirtti.
Mersin'de konserve faciası! 9 aylık bebek yandı
Çanakkale'de ilaçlama faciası! Çocuk öldü, anne yoğun bakımda
Ankara'da cinayet! Komşusu tarafından öldürüldü
Vahim iddia: 7 haftalık hamile kadına "boş gebelik olabilir" raporu verildi

ÇOK DÜŞÜK FİYATLAR VERİLİNCE SATMADI
Tarlada verilen fiyatların üretim maliyetlerini karşılamadığını ifade eden Gençelli, "Beş dönüm tarlamda karpuz yetiştirdim. Toptan almaya gelenler çok düşük fiyatlar verince satmadım. Bunun yerine pazaryerinde kendi ürünlerimi satmaya başladım. Haftanın diğer günlerinde de Sarıgöl çarşısında satış yapıyorum. Dönüm başına 3-4 ton arasında ürün alıyorum." ifadelerine yer verdi.

EMEĞİNİN ZAYİ ETMEMEK İÇİN DOĞRUDAN SATTI
Artan girdi maliyetleri ve düşük alım fiyatlarının üreticiyi zor durumda bıraktığını dile getiren Gençelli, emeğinin karşılığını alabilmek için ürününü doğrudan tüketiciye ulaştırmayı tercih ettiğini söyledi.

-
mert 25 dakika önce Şikayet Etdevlet garantisi altinda bir organize yapip ,hertürlü GIDA sektöründe Tüm ülkemizde bu güzel insanin yaptigi gibi yapilsin!!! hem ciftci memnun olsun hemde tütekitici halk iste o zaman enflasyon dibe vurur marketlerde bol bol sinek avlarlar!"!!Beğen Toplam 1 beğeni
-
Osman hamdi 3 saat önce Şikayet Etyasa çıkarılabilir örneğin 20 dönüm ve üzeri ekim yapan çiftçiler dilediği pazarda kira ve harç ödemeden satış yapma imkanı sunulabilir bu sayede fiyatlar aşağı çekilir.Beğen Toplam 2 beğeni
-
cccd 1 saat önce Şikayet Eto sekil olmaz normal pazar bir gun ise bir gun de normal halka izin verirsin bedava olursa ne var ise akin eder orda sorun varBeğen
-
Alp 4 saat önce Şikayet EtBütün üreticiler aracıyın ,kendileri piyasa oluştursun hem kendileri emeklerinin karşılığını alır hemde tüketici daha ucuza almış olurBeğen Toplam 6 beğeni
-
Misafir 5 saat önce Şikayet EtAllah'ım Satış Pazarlığı Versin İnşaallah Amin ☝️Beğen Toplam 2 beğeni
-
İsmail 9 saat önce Şikayet Ethelal olsun gemisini yürüten kaptanBeğen Toplam 7 beğeni