FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Mardin ve Siirt'te, sivil toplum kuruluşlarınca Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösterildi

ABONE OL
GİRİŞ 17.07.2016 17:57 GÜNCELLEME 17.07.2016 17:57 GÜNCEL
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler
FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler

Eğitim Bir Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, yaptığı açıklamada, darbe girişimine tepki gösterdi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en kara günlerinden birini yaşadığını ifade eden Değer, FETÖ'nün son kozunu oynayarak millet iradesine acımasız bir şekilde el koymaya çalıştığını işaret etti.

Milletin silahını, tankını, uçağını millete çeviren bu çeteye yine milletin en güzel cevabı verdiğini dile getiren Değer, "Millet kendisine yöneltilen namluya selam durmamıştır. Tankları onların başına yıkmış, ölümü göze alarak darbeye geçit vermemiştir. Millet, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkmıştır. Ezanı darbeyle susturmaya kalkanlara karşı millet ezanla darbe yapmıştır." dedi.

FETÖ'ye mensup kişilerin bütün kamu kurum ve kuruluşlarından temizlenmesi gerektiğini belirten Değer, alanlarda olmaya devam edeceklerini açıkladı.

- Siirt

Tüm Eğitim-Sen Genel Başkanı Selman Aksu da FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösterdi.

Aksu, yapılan darbe girişimini, halkın iradesine yapılan doğrudan bir müdahale ile ülkeyi ele geçirme girişimi olarak gördüklerini kaydetti.

Demokrasiye yapılan müdahalenin kabul edilemez olduğunu belirten Aksu, şöyle konuştu:

"Tüm bileşenlerimizle demokrasimize ve demokratik kurumlarımıza sahip çıkmalıyız. Tüm kesimlerin, siyasi partiler, STK’lar ile sivil halk ayrışmayı bir kenara bırakarak bu alçakça girişime karşı el ele vermiş ve bir kez daha hain planları boşa çıkarmıştır. Bu alçakça darbe girişimini sadece kınamakla kalmayıp bu tür olaylar karşısında tüm bileşenlerimizle mücadele edeceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz."

- Şırnak

Memur-Sen Şırnak Şubesi, Cizre'de yaptığı basın toplantısında darbe girişimine tepki gösterdi.

Eğitim Bir Sen İdil İlçe Temsilcisi Mehmet Selim Tepe, Cizre ilçe temsilciliğinde yaptığı açıklamada, milli iradeye karşı yapılan darbe girişiminin milletin feraseti, devletin, STK'ların ve emek örgütlerinin dik duruşu ile püskürtüldüğünü söyledi.

Yapılan darbenin amacına ulaşamadan engellendiğini belirten Tepe, şöyle konuştu:

"Bilinmesini isteriz ki, Memur-Sen ailesi olarak bugün sahadayız. Milletin ve iradesinin üzerinde vesayet kurulmasını asla kabul etmiyoruz. Alanlardayız, milli iradenin yanındayız. Memur-Sen bundan önce gerçekleşen darbe dönemlerinde olduğu gibi bugün de milli iradenin en büyük savunucusudur. Sahada da, alanlarda da vesayetin karşısında dik duruşumuzu sürdürüyoruz. Şimdi Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne ve kardeşliğine savaş açan FETÖ mensuplarının ve onların destekçilerinin bertaraf edilmesi gerekmektedir. Millete rağmen namluyu millete doğrultan hainler, vesayet girişimi ile ülkenin kazanımlarına kast edenler hesap vermelidir. Gün meydanları boş bırakmama, milli iradeye ve milli egemenliğe sahip çıkma günüdür."

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR