Esmaü'l- Hüsna (Allah'ın 99 ismi) nedir? Rahatlatan Esmaül hüsna zikirleri ve anlamı

Allah (c.c)'un birbirinden güzel isimlerinin bir arada bulunduğu ve sadece 99'unu kapsadığı Esmaü'l-Hüsna'nın bilinmeyen sırlarını ve faziletlerini sizler için derledik. Peki Esmaü'l-Hüsna'da 99 ismin verilmesinin sebebi nedir? Esmaül Hüsnanın faziletleri neler? Hangi rahatsızlık için hangi esma zikri çekilmeli? Esmaül Hüsna ile nasıl dua edilir, esmaül hüsna okumanın adabı nedir?

ABONE OL
GİRİŞ 03.04.2020 05:52 GÜNCELLEME 03.04.2020 10:48 Masiva
Esmaü'l- Hüsna (Allah'ın 99 ismi) nedir? Rahatlatan Esmaül hüsna zikirleri ve anlamı
Esmaü'l- Hüsna (Allah'ın 99 ismi) nedir? Rahatlatan Esmaül hüsna zikirleri ve anlamı

Arapça'da ''isim'' kelimesinin çoğulu olan ''Esma'', en güzel anlamına gelen ''Hüsna''nın birleşmesiyle ortaya çıktığı zaman oluşan ''Esmaü'l- Hüsna'' tabiri, Allah (c.c)'un 99 ismini ifade etmek için kullandığımız bir kelimedir. Birbirinden güzel isimleri ile derinliğini idrak edemeyeceğimiz manaları olan Esmaü'l-Hüsna'nın manevi anlamda bir çok hikmeti var iken sağlık açısından da birçok sırrı ve fazileti vardır.Peygamber Efendimiz SAV'in hadis-i şerifinde buyurduğu, "Allah'ın doksan dokuz ismi vardır. Kim bunları ezberlerse cennete girer. Allah tektir, teki sever." Bir rivâyette: "Kim o isimleri sayarsa cennete girer." sözleri üzerinden esmaül hüsnanın ne kadar kıymetli olduğunu anlayabiliriz. (Buhârî, Daavât 68; Müslim, Zikr 5, (2677); Tirmizî, Daavât 87, (3502). Sadece hadis-i şerifte geçmeyip aynı zamanda Allah'ın kitabı olan Kuran-ı Kerim'de de üzerinde durulan اَللهُ لاَۤ اِلٰهَ اِلاَّ هُوَ لَهُ اْلاَسْمَاۤءُ الْحُسْنٰى  "O Allah ki, Ondan başka ibadete lâyık hiçbir ilâh yoktur. En güzel isimler Onundur."(Tâhâ, 20/8) ayeti yine Allah' (c.c) un isimlerinin kıymetini bizlere göstermektedir. Bizde günümüzde görülen birtakım rahatsızlıkların şifa bulması için çekebileceğiniz esma zikirlerini ve manalarına sizler için haberimizde yer verdik. İçerisinde 99 ismi kapsayan Esmaü'l- Hüsna'yı anlayıp sayan ve ezberleyen kişinin cennete gireceğini müjdeleyen Peygamber Efendimiz (SAV), pek çok hadis-i şerifinde Esmaü'l-Hüsnanın faziletleri üzerinde durmuştur. Peki Esmaü'l-Hüsna'da Allah (c.c)'un hangi isimleri var? Esmaül Hüsna nedir? Allah (c.c)'un isimlerinin anlamları neler? Hangi Esma zikri neye iyi gelir? İşte Esmaü'l- Hüsnanın sırları ve faziletleri ile ilgili merak edilenler...

TIKLA OKU: AĞIR HASTALARA OKUNACAK DUALAR

ALLAH (C.C)'UN SADECE 99 İSMİ Mİ VAR? 99 RAKAMIN SIRRI NEDİR?

Allah'ın isimleri (Esmaül Hüsna)

TIKLA OKU: PEYGAMBERİMİZİN TAVSİYE ETTİĞİ GÜNLÜK ZİKİRLER

Toplum içerisinde Esmaü'l- Hüsna ile ilgili en çok merak edilen konulardan bir tanesi de Allah (c.c)'un isimlerinin neden 99'unun Esmaü'l Hüsnanın içinde olduğu ve kesin sayının 99 olup olmadığıdır. Hadis-i şeriflerde Allah'ın 99 ismi olduğundan bahsedilmesi ile beraber, Kuran-ı Kerimde sıfat ile birlikte gelen yani cümle şeklindeki esmaların olduğu geçmektedir. Allah (c.c)'un 99'dan daha çok daha fazla ismi vardır sadece bize bildirilmesi istenen rakam 99'dan ibarettir. Allah'ın isimlerinin 99 ile sınırlı olduğunu söylemek yanlıştır, sonsuz sayıda ismi vardır...

Ebû Hüreyre (r.a.) rivayet etmiştir:

“Allah’ın 99 ismi vardır. Yüzden bir eksik. Bu isimleri bir kimse ezberlerse (hıfz) Cennete girer. O tektir, teki sever.” (Buhârî, De’avât, 68, VII, 169)

ESMAÜL HÜSNANIN FAZİLETLERİ NELER? ESMAÜL HÜSNANIN SIRLARI

Kul olarak Allah (c.c)'dan istediğimiz her şeyin neticesi Allah (c.c)'un yüce kudretine bağlı olarak bağlanmıştır. Rabb'imiz imanın zayıflamasına ve ortadan kalkmasına zemin hazırlayan sebepleri oluşturduğu gibi, elde edilmesini ve güçlenmesine yol açan sebepleri de var etmektedir. Bu anlamda bakacak olursak İmanın güçlenmesi konusundaki en önemli hususlardan birisi de Allah (c.c)'un birbirinden güzel olan isimlerini bilmek, derin manaların idrak edebilmek ve beraberinde kulluk edebilmektir.

'İsim' kelimesi kitabımız olan Kuran-ı Kerimde Allah lafzına ya da yerine geçebilecek zamire nisbet edilmektedir. Çoğul manasında olan 'Esma' da 'En güzel' manasındaki 'Hüsna' ile birleşerek 4 defa geçmiştir. Günümüzde Esmaül Hüsna'nın içerisindeki isimlerden 93 tanesi Kur'anda yer alırken diğer 6'sı farklı kelimelerle yine Allah (c.c)'a izafe edilmiştir.

TESBİH ZİKRİ NASIL ÇEKİLİR? ALLAHI ZİKRETMENİN FAZİLETLERİ NELER?

zikir nasıl çekilir

Arapça'daki karşılığına baktığımızda anmak, hatırlamak ve düşünmek manasına gelen 'zikir' gündelik yaşantı içerisinde bilerek ya da bilmeden yaptığımız her şeyi içine alan bir durumdur. Kitabımız olan Kuran-ı Kerim'deki Rad Suresinde “Bilesiniz ki, kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.” ayet-i kerimesi geçmektedir. Bizler de gündelik yaşantımız içerisinde Allah'ı sık sık anarak asıl gideceğimiz yere yani ahireti hatırlamalıyız. Dünyanın geçici meşgalelerine aldanmadan bol bol ibadet ederek Allah c.c'un rızasını kazanmaya çalışmalıyız. 

ZİKRİN ÖNEMİ NEDİR? AYET VE HADİSLERLE ZİKİR ÇEKMENİN FAZİLETİ

Allah (c.c)'u anmak ve ona yakın olmak isteyen kimselerin illaki belirli bir zamanı beklemelerine gerek yoktur. İş yaparken, otururken, kalkarken, yürürken, boş vakitlerde bile zikir çekilebilir. Böylelikle her daim Allah'ı hatırlamış olacak ve kendimizi manevi huzurla doldurmuş olacağız. Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim'de ise Allah'ı zikretmemiz gerektiği üzerinde durulmuştur.

"Sabah akşam, yalvararak ve ürpererek, sesini yükseltmeden, için için Rabbini an; sakın gafillerden olma.” (Araf, 7/205)

“Beni anın, ben de sizi anayım.” (Bakara, 2/152)

“Allah’ı çokça zikredin ki, felaha eresiniz.” (Enfal, 8/45)

Yalnızca ayet-i kerimelerde olmayıp hadis-i şeriflerde de zikrin önemini vurgulayan Efendimiz (SAV), şu şekilde buyurmuştur:

''Size en hayırlı, Allah katında en değerli, derecenizi en fazla yükseltecek, sizin için sadaka olarak altın ve gümüş dağıtmaktan daha kazançlı, düşmanla karşılaşıp da sizin onların boynunu vurmanızdan, onların da sizi öldürmesinden daha çok sevap getirecek amelin ne olduğunu haber vereyim mi?” diye sordu. Onlar da:

"Evet, söyle." dediler. Resûl–i Ekrem de:

“Allah Teâlâ’yı zikretmektir.” buyurdu. (İbn Mâce, Edeb 53)

ZİKRİN ÇEŞİTLERİ VAR MIDIR? ZİKİR NASIL YAPILIR?

Lisan ile zikir:  Allah (c.c)'un birbirinden güzel isimlerinin yer aldığı Esmaül Hüsna, tesbih ve Kuran-ı Kerim okuyarak yani dil ile yapılan zikirdir.

Kalp ile zikir: Kalben Allah'ı anmak ve nimetlerini tefekkür halinde düşünerek yapılan zikirdir. Esmaül hüsna tecellilerine tefekkür etme halidir.

Organ ile zikir: Allah c.c'un rızasını kazanmaya yönelik bizi ona yaklaştıran hareketleri yapılan tutum ve davranışlar bütünüdür.

TIKLA OKU: CUMA GÜNÜ OKUNABİLECEK EN KIYMETLİ DUALAR

HANGİ ESMA ZİKRİ NEYE İYİ GELİR? ESMA ZİKİRLERİ...

Esmaül hüsna zikirleri

TIKLA OKU: NAMAZ SONRASI TESBİHAT NASIL YAPILIR?

Kulak sorunu için: Es Semi

Omurga sorunu  için: El Cabbar

Saç sorunu  için: El Bedi‘

Adale sorunu için: El Kavi

Kalp kasları sorunu için: Er Rezzak

Atardamar sorunu  için: El Cabbar

Kanser sorunu için: Celle Celaluhu

Burun sorunu için: Latif- Ğani- Rahim

Bacak sorunu için: Er Rafi‘

Göz ve damar sorunu için: El Muteal

Kolon sorunu için: Er Rauf

Karaciğer sorunu için: En Nafi‘

Prostat sorunu için: ErReşid

Yağ keseleri sorunu için: En Nafi‘

İdrar kesesi sorunu için: El Hadi

Akciğer sorunu için: Er Razık

Kemik sorunu  için: En Nafi

Diz sorunu  için: Er Rauf

Saç Kepeği sorunu için: Celle Celaluhu

Kalp sorunu için: En Nur

Kalp Damarı sorunu  için: El Vahhab

Sinir sorunu  için: El Muğni

Migren sorunu  için: El Ğani

Guatr sorunu için: El Cabbar

Göz sorunu  için: En Nur-Basir-Vahhab

Mide sorunu için: Er Rezzak

Böbrek sorunu  için: El Hayy

Bağırsak sorunu  için: EsSabur

Pankreas-Şeker sorunu için: El Bari

Rahim sorunu  için: El Halik

Romatizma sorunu  için: El Muheymin

Göz Siniri  sorunu için: Ez Zahir

Tansiyon sorunu için: El Hafid

Sağlıklı bir ömür için: El- Vasi

KANSER İÇİN OKUNABİLECEK ESMA ZİKİRLERİ

Kanser için esmalar

İleri dereceli bir kanser rahatsızlığı durumunda hastanın eski hayatına kavuşabilmesi ve hayati tehlikeyi atlatabilmesi için tıbbı tedavi yöntemlerinden bile daha mühim ve etkili olan salih bir dua ile Allah'ın izniyle hastanın şifa bulması kolaylaşabilir.

Kanser gibi ölümcül hastalıklar durumunda sağlıklı bir vücut için hastanede gerekli müdahaleler yapılıyor iken hastanın durumu ağır olacağı için kendisi okuyamasa bile hastane köşelerinde perişan olmuş kimselerin şifa niyetine çekebileceği bazı esmalar vardır. Peki kanser için okunabilecek esmalar hangileri? İşte kansere şifa için okunabilecek esma zikirleri:

 ''Ya Şafi,Ya Latif, Ya Ganiy, Ya Rahim.''

EŞLER ARASINDA SOĞUKLUĞUN GEÇMESİ İÇİN DUA VE ESMA ZİKİRLERİ

Eşi ilе problem yaşayan kimselerin gün içerisinde bol bol Ya Vеdud, Ya Kaviyy isimlerini zikretmeleri gerekir. Aile içerisindeki huzur ve mutluluğun sağlanması için Kuran-ı Kerim'in kalbi olan Yasin-i şerif okunup ailedeki kimseler için dua edilebilir. Her gün Salaten Tefriciyeyi 100 defa okuduğunda ve bu niyetle dua edildiğinde etki sağlanabilir.Bunun dışında ev ahalisi için koruyucu bir sure olan Ayetel Kürsi'yi okumak fertlerindaha anlayışı olmalarına yardımcı olabilir. 

AİLE HUZURU İÇİN OKUNACAK ESMA ZİKRİ:

"Yâ Veliyy celle celalühü" zikrine devamlı olarak söyleyen kimseler Allah (cc)'un izni ile hoşnutluğu içinde olurlar. Huzurlu ve mutlu aile geçimi için eşlerin bu ism-i şerifi zikretmeleri geçimlerini kolaylaştırabilir. (46 defa)

HAYIRLI EVLAT SAHİBİ OLMAK İÇİN ESMAÜL HÜSNA ZİKİRLERİ

Esmaül hüsna zikirleri

Allahumme Ya Evvelü; hamile olmak niyetiyle 100 defa okunabilir.

Allahumme Ya Mubdiu; 99 defa düşük riski olan anne adaylarının bebeklerini kaybetmemeleri için okunabilir.

Allahumme Ya Mucib; 60 defa okumak Alah (c.c)'un izniyle bütün duaların kabul olunmasına vesiledir.

Allahumme Ya Semiu; Konuşmadan 100 defa okunup dua edilirse, dualar Allah (c.c)'un izniyle kabul olur.

Allahumme Ya Varis; 707 defa okunduğunda, Allah (c.c)'un izniyle hayırlı bir çocuk sahibi olunabilir.

BORÇTAN KURTULMAK İÇİN OKUNACAK ESMA ZİKİRLERİ

Borçtan kurtulma duası

Maddi-manevi darda olan kimselerin borçlarını kolaylıkla ödeyebilmeleri için okunması tavsiye edilen bazı dua ve esma zikirleri vardır. Borçlardan kurtulmak içi ve en yakın zamanda feraha kavuşulması için tavsiye edilen Vakıa suresinin dışında birde Allahın birbirinden güzel isimlerinden olan bazı esma zikirleri vardır. Bunlar arasında 'Mağlup edilmesi mümkün olmayan anlamını taşıyan 'el- Aziz' zikri 40 gün boyunca sabah namazından sonra 41 kez okunursa Allah'ın izniyle ödemesi kolaylaşır.

Bütün büyüklükler kendisine mahsus olan olan anlamına gelen 'el-Kebir' zikri gün içerisinde 1000 kez okunursa kolay ödeme sağlanabilir.

TIKLA OKU: KURANIN KALBİ YASİNİN BİLİNMEYEN HİKMETLERİ VE FAZİLETLERİ

ESMAÜ'L-HÜSNA İSİMLERİ VE ANLAMLARI

Tesbihte hangi esma zikirleri çekilmeli

TIKLA OKU: KABİR ZİYARETİ DUASI NEDİR? MEZARLIKTA OKUNAN DUALAR

1- Allah (C.C.): "Eşi benzeri olmayan."
2- Er-Rahmân: "Dünyadaki herkese merhamet eden, şefkat gösteren, ihsan eden."
3- Er-Rahîm: "Ahirette, müminlere sonsuz ikram, lütuf ve ihsanda bulunan."
4- El-Melik: "Mülkün, dünyanın sahibi"
5- El-Kuddûs: "Noksanlıktan uzak."
6- Es-Selâm: "Tehlikelerden selamete çıkaran."
7- El-Mü'min: "Güven veren, koruyan."
8- El-Müheymin: "Her şeyi görüp gözeten."
9- El-Azîz: "İzzet sahibi"
10- El-Cebbâr: "Azamet ve kudret sahibi."
11- El-Mütekebbir: "Büyüklükte eşi, benzeri olmayan."
12- El-Hâlık: "Yaratan."
13- El-Bâri: "Her şeyi kusursuz ve uyumlu yaratan."
14- El-Musavvir: ''Şekil veren."
15- El-Gaffâr: "Günahları örten ve çok mağfiret eden."
16- El-Kahhâr: "Her şeye galip ve hakim olan."
17- El-Vehhâb: "Çok fazla ihsan eden."
18- Er-Rezzâk: "Bütün mahlükatın rızkını veren ve ihtiyacını karşılayan."
19- El-Fettâh: "Darlıktan kurtaran. "
20- El-Alîm: "Gizli açık, her şeyi bilen."
21- El-Kâbıd: "Dilediğine darlık veren"
22- El-Bâsıt: "Dilediğine bolluk veren"
23- El-Hâfıd: "Dereceleri alçaltan"
24- Er-Râfi: "Şeref verip yükselten."
25- El-Mu'ız: "Dilediğini aziz eden"
26- El-Müzil: "Dilediğini zillete düşüren."
27- Es-Semi: "Her şeyi en iyi işiten."
28- El-Basîr: "Her şeyi en iyi gören."
29- El-Hakem: "Mutlak hakim"
30- El-Adl: "Mutlak adil"
31- El-Latîf: "Lütuf ve ihsan sahibi olan."
32- El-Habîr: "Olmuş olacak her şeyden haberdar."
33- El-Halîm: "Acele etmeyen"
34- El-Azîm: "Pek yüce."
35- El-Gafûr: "Affı bol."
36- Eş-Şekûr: "Az amele, çok sevap veren."
37- El-Aliyy: "Yüceler yücesi"
38- El-Kebîr: "Büyüklükte benzeri yok,"
39- El-Hafîz: "Her şeyi koruyucu olan."
40- El-Mukît: "Her yaratılmışın rızkını, gıdasını veren, tayin eden."
41- El-Hasîb: "Kulların hesabını en iyi gören."
42- El-Celîl: "Celal ve azamet sahibi."
43- El-Kerîm: "Çok ikram eden."
44- Er-Rakîb: "Kontrolü altında tutan."
45- El-Mucîb: "Duaları, istekleri kabul eden"
46- El-Vâsi: "Rahmet, kudret ve ilmi ile her şeyi ihata eden'"
47- El-Hakîm: "Her işi hikmetli"
48- El-Vedûd: "Kullarını en fazla seven"
49- El-Mecîd: "Her türlü övgüye layık bulunan."
50- El-Bâis: "Ölüleri dirilten."
51- Eş-Şehîd: "Her zaman her yerde hazır."
52- El-Hakk: "Varlığı hiç değişmeden duran. Var olan, hakkı ortaya çıkaran."
53- El-Vekîl: "Kendisine tevekkül edenlerin işlerini en iyi neticeye ulaştıran."
54- El-Kaviyy: "Kudreti en üstün"
55- El-Metîn: "Kuvvet ve kudret kaynağı"
56- El-Veliyy: "İnananların dostu, onları sevip yardım eden."
57- El-Hamîd: "Her türlü hamd ve senaya layık"
58- El-Muhsî: "Yarattığı ve yaratacağı bütün varlıkların sayısını bilen."
59- El-Mübdi: "Maddesiz"
60- El-Muîd: ''Yarattıklarını yok edip, sonra tekrar diriltecek olan."
61- El-Muhyî: "İhya eden"
62- El-Mümît: "Her canlıya ölümü tattıran."
63- El-Hayy: "Ezeli ve ebedi"
64- El-Kayyûm: 'Varlıkları diri tutan"
65- El-Vâcid: "Kendisinden hiçbir şey gizli kalmayan, istediğini, istediği vakit bulan."
66- El-Macîd: "Kadri ve şanı büyük"
67- El-Vâhid: "Tek olan."
68- Es-Samed: "Hiçbir şeye ihtiyacı olmayan."
69- El-Kâdir: "Dilediğini dilediği gibi yaratmaya muktedir olan."
70- El-Muktedir: "Dilediği gibi tasarruf eden"
71- El-Mukaddim: "Dilediğini, öne alan, yükselten."
72- El-Muahhir: "Dilediğini sona alan"
73- El-Evvel: "Ezeli olan."
74- El-Âhir: "Ebedi olan"
75- El-Zâhir: "Varlığı açık "
76- El-Bâtın: "Akılların idrak edemeyeceği, yüceliği gizli olan. "
77- El-Vâlî: "Kainatı idare eden."
78- El-Müteâlî: "Son derece yüce olan."
79- El-Berr: "İyilik ve ihsanı bol"
80- Et-Tevvâb: "Günahları bağışlayan."
81- El-Müntekim: "Zalimlerin cezasını veren"
82- El-Afüvv: "Affı çok olan"
83- Er-Raûf: "Çok merhametli."
84- Mâlik-ül Mülk: "Mülkün, her varlığın sahibi."
85- Zül-Celâli vel ikrâm: "Celal, azamet ve pek büyük ikram sahibi."
86- El-Muksit: "Her işi birbirine uygun yapan."
87- El-Câmi: "Mahşerde bir araya toplayan."
88- El-Ganiyy: "Her türlü zenginlik sahibi"
89- El-Mugnî: "Zengin eden."
90- El-Mâni: "Engelleyen."
91- Ed-Dârr: "Elem"
92- En-Nâfi: "Fayda veren şeyleri yaratan."
93- En-Nûr: "Alemleri nurlandıran"
94- El-Hâdî: "Hidayet veren."
95- El-Bedî: "Eşi ve benzeri olmayan güzellik sahibi."
96- El-Bâkî: ''Varlığının sonu olmayan, ebedi olan."
97- El-Vâris: "Her şeyin asıl sahibi olan."
98- Er-Reşîd: "Doğru yolu gösteren. "
99- Es-Sabûr: "Ceza vermede acele etmeyen."

ESMAÜL HÜSNA VE ANLAMLARININ VİDEOSU:

ESMAÜL HÜSNA İSİMLERİ İLE DUA EDİLİR Mİ?

Esmaül hüsna

Allah (c.c) katında dua etmenin en makbul görülebileceği durumlardan birisi de Allah'ın birbirinden güzel isimlerini araya katarak dua etmektir.

Dua sırasında “Ya Allah”, “Ya Rab” diye hitap ederken herhangi bir Esma’ül Hüsna’dan olan isimlerinden biriyle de dua edilebilir. Örneğin; dua ederken günahların gizli kalması için niyazda bulunurken Allah'ın hatalarını örten, gizleyen ve bağışlayan manasına gelen ''El- Settar'' ismi kullanılabilir. Ya da ''Ya Âlim, ya Kerim, ya Latif yani “Ey Latif Allah’ım! Ey Kerim Allah’ım! Ey Rahim Allah’ım!” şeklinde de dua edilebilir.

KURAN-I KERİMDE GEÇEN ESMAÜL HÜSNA TAMLAMALARINDAN BAZILARI...

El-A’lâ: (en yüce, en şerefli),

Erhamü’r-râhımîn: (merhamet edenlerin en merhametlisi )

Ahsenü’l-hâlikîn: (yaratanların, takdir ve tasvir edenlerin en iyisi)

Ehlü’l-mağfire: (mağfiret ehli, affedici )

Esra’u’l-hâsibîn: (hesap soranların, hesap görenlerin en süratlisi)

Hâliku külli şey’in: (her şeyin yaratıcısı)

Hayru’l-fâsılîn: (hükmedenlerin, haklı ile haksızı ayırt edenlerin en hayırlısı)

Hayru’l-fâtihîn: (hükmedenlerin, nimet verenlerin, hayır kapılarını açanların en hayırlısı)

Hayru’l-ğâfirîn: (bağışlayanların en hayırlısı)

Hayru’l-hâkimîn: (hüküm ve karar verenlerin en hayırlısı )

Mâlikü’l-mülk: (bütün mülkün sahibi)

Meliki’n-nâs: (insanların meliki)

Rabbü külli şey’in: (her şeyin rabbi)

Rabbü’l-âlemîn: (âlemlerin rabbi)

Rabbü’l-ard: (yeryüzünün rabbi)

Rabbü’l-arş: (arşın rabbi)

Zü’l-celâl ve’l-ikrâm: (azamet ve kibriya, ikram ve ihsan sahibi)

OKUNMUŞ PİRİNÇ DUASI! PİRİNÇ ÜZERİNE OKUNAN ESMAÜL HÜSNA

pirince okunacak dua ve esmalar

Okunmuş pirinç denildiği zaman akla ilk gelen şey annelerin sınava girecek çocuklarında başarı sağlamak için pirince ya da şekere okudukları dualardır. Zihin açıklığı için yapılan bu uygulamalar aslında hazıra kaçma gibi bir durum gösterse de Kuran-ı Kerim'de geçen bazı ayetlerin şifa kaynağı olduğu bilinmelidir. Başlıca bazı ayetlerin bazı sıkıntıları ortadan kaldırmak için vesile olmak amacıyla yazılmasında sakınca görülmez. Sadece sınav için değil evde bereket ya da rızık sağlama gibi bazı etkenlerden dolayı da bu tarz şeyler yapılabiliyor. Niyet ne ise ona yönelik bir esma zikri çekilebilir. Sınavda başarıdan sonra genelde evde bereket olması için pirince dualar okunur. Allah'ın birbirinden güzel isimleri arasında rızık sağlayacak esmaları sizlere derledik.

Ya Rahman: Dünyada iyiyi kötüden, zengini fakirden, küçüğü büyükten, mümini kafirden ayırt etmeden, herkese muhtaç oldukları rızkı veren ve himayesi altına alıp besleyip büyüten.
Ya Rahim: Çok merhameti olan, bağışlayıcı ve merhamet edici.
Ya Latif: Lütfu ve keremi bol olan, lütfeden, ihsanı sınırsız olan, akla gelmeyecek yollardan kuluna nimetler, hayırlarda lütfeden.
Ya Kerim: Cömert, iyiliksever, iyiliği ve ikramı bol olan.
Ya Rezzak: Yarattığı varlıkların tümünün hayatını devam ettireceği maddi ve manevi muhtaç oldukları her türlü rızkı verip, son nefeslerine dek yaşamalarını sağlayan.
Ya Mukit: Yaratılanların tümünün rızkını veren, bakıp koruyan, besleyen, gözeten.

YORUMLAR 3
  • baki 4 yıl önce Şikayet Et
    esmalar ile dua edilir dünyalık işler için esmalar ile zikir çekilmez siz neye göre esmalar rahatsızlıklar için çekin diyorsunuz.... ayette Allah'a güzel.isimleri ile dua edin yazıyor
    Cevapla
  • Luna 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi
    Cevapla
  • nefise akgul 5 yıl önce Şikayet Et
    kaynakca adı nedır
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR