Ramazan coşkusu Kanal 7'de yaşanacak

Ramazan sevinci ve coşkusu ‘‘Sahur Vakti’’ ‘‘İftar Saati’’, ‘‘Resulullah’ın İzinde’ ‘‘Biz Bize’’ ve televizyon filmleriyle Kanal 7'de olacak

ABONE OL
GİRİŞ 15.06.2015 15:47 GÜNCELLEME 15.06.2015 15:47 MEDYA
Ramazan coşkusu Kanal 7'de yaşanacak
Ramazan coşkusu Kanal 7'de yaşanacak

İFTAR VE SAHUR PROGRAMLARI

Kanal 7, Ramazan’a özel programlarıyla rahmet ayının güzelliklerini izleyenlerle paylaşacak.
 
Ramazan ayının iftar coşkusu, oruç sevinci Kanal 7 ekranlarına taşınıyor.  İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Hikmet Atan’ın sunumu ve emekli Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan Hoca’nın anlatımıyla, canlı yayınlanacak ‘‘İftar Saati’’ programı Ramazan boyunca her gün Kanal 7 ekranlarında olacak. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, dini sohbetlerle Ramazan ayının manevi atmosferini izleyenlerle buluşturacak. Tasavvuf müziği sanatçılarının konuk olacağı program, Ramazan’a özel konu ve konuklarla renklenecek. ‘İftar Saati’ 17.50’de ekranda olacak.

RESULULLAH’IN İZİNDE

 
İftar Saati içerisinde ekrana gelecek olan ‘Resulullah’ın İzinde’ adlı bölümde Mekke ve Medine’nin manevi iklimi yansıtılacak, sahabilerin hayatları, Resulullah’ın ayak izleri takip edilecek.  Ömer Döngeloğlu, Sahabilerin Hz. Peygamber’e olan sevgilerini, hürmetlerini ve yaşanan olayları Kanal 7 izleyicileriyle paylaşacak.

SAHUR VAKTİ

Kanal 7’nin sahur programı “Ömer Döngeloğlu ile Sahur Vakti” Ramazan boyunca Başakşehir Sular Vadisi’nden canlı yayınla ekrana gelecek. Ömer Döngeloğlu’nun anlatımıyla İslam tarihinden kesitler, Ramazan’ın güzellikleri, Kur’an-ı Kerim tilaveti, Allah'ın güzel isimlerinden oluşan Esma-ül Hüsna duaları ve salâvatı şerifeler Ramazan boyunca programda yer alacak.  ‘Sahur Vakti’ 01.15’de ekrana gelecek.
 
Cuma günlerinin vazgeçilmez programı ‘‘Necmettin Nursaçan’la Cuma Sohbetleri’’ de, Ramazan boyunca her Cuma saat 10:00’da Kanal 7’de olacak. Ramazan ayına özel, dini konulara ilişkin akıllara takılan sorular, peygamberlerin hayatlarından örnekler Muhsin Bay’ın sunumu Necmettin Nursaçan’ın hoş sohbetiyle ekrana taşınacak.

HER ŞEY ‘BİZ BİZE’ KONUŞULACAK

Keyifli, dopdolu, hayatın içinden yepyeni bir program ‘‘Biz Bize’’ Ramazan’la birlikte Kanal 7’de başlıyor. İş hayatından aileye, sağlıktan güzelliğe, evinizden mutfağa kadar her şey bu programda paylaşılacak. Sağlıklı yaşam için ipuçları, keyifli sohbetler ve lezzet sırları Hilal Ergenekon’un sunumuyla ‘Biz Bize’de olacak.
 
Ramazan ayında nasıl beslenmeli? İftar ile sahur arasında neler yenmeli?  Hangi besin tok tutar? Hangi besin mideyi yorar? Tüm bu sorular Hilal Ergenekon’un sunumuyla hafta içi 11:45’te ekrana gelecek ‘Biz Bize’de cevaplanacak.

RAMAZAN’A ÖZEL TV FİLMLERİ

İslam büyüklerinin yaşadıkları, gerçek hayat öyküleri, kıssalar, ayetler ve hadislerden yola çıkılarak hazırlanan TV filmleri Kanal 7 Ramazan ekranında izleyicilerle buluşacak. Ramazan ayı boyunca kalpleri ısıtan TV filmleri Kanal 7 ekranlarında olacak.

BİR PEYGAMBER HAYATI ‘‘HZ. YUSUF’’ KANAL 7’DE

Türkiye’de ilk kez Kanal 7 ekranlarında yayınlanan Ashab-ı Kehf dizisiyle tanınan İranlı yönetmen Ferecullah Silahşör’ün yıllar süren titiz bir çalışmayla ortaya koyduğu dev yapım Hz. Yusuf Ramazan boyunca Kanal 7’de.  Hazret-i Yusuf’un Kur’an-ı Kerim’de de geçen etkileyici ve dramatik hayat hikayesini anlatan dev prodüksiyon Yusuf’u özleyenler ve kuyudan çıkmak isteyenler için Ramazan ayı süresince her gün 15:50’de Kanal 7’de ekranında olacak.

YORUMLAR 1
  • Arda 8 yıl önce Şikayet Et
    Necmeddin Nursaçan ilmî yeterliliği olmayan bir hoca, hitabeti güzel olabilir ama her fetvasına güvenmemeli.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR