Hava operasyonunu dünya böyle gördü

Dünya medyası, Türk jetlerinin Suriye'deki IŞİD mevzilerine yönelik hava operasyonunu takipçilerine "flaş gelişme" olarak duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.07.2015 08:28 GÜNCELLEME 24.07.2015 12:41 MEDYA
Hava operasyonunu dünya böyle gördü
Hava operasyonunu dünya böyle gördü

Dünya medyası, Türk jetlerinin Suriye'deki IŞİD mevzilerine yönelik hava operasyonunu takipçilerine "flaş gelişme" olarak duyurdu.

ASSOCIATED PRESS

AP, TRT’ye dayandırdığı haberinde, “Türk savaş uçakları, Suriye’de IŞİD hedeflerini vurdu” ifadesini kullandı. Türk savaş uçaklarının Suriye hava sahasını ihlal etmediğinin belirtildiği haberde, operasyonun, IŞİD militanlarının Suriye’den açtığı ateşle bir Türk askerini öldürmesinden bir gün sonra geldiği” vurgulandı. AP sonraki haberlerinde, Başbakanlık tarafından yapılan açıklamaya yer verdi. Diyarbakır Hava Üssü'nden kalkan F-16'ların, Kilis'te sınır hatta boyunca IŞİD hedeflerini akıllı bombalarla vurduğu" aktarıldı.

REUTERS

Reuters ise bir Türk güvenlik yetkisine dayandırdığı haberi, “Türk savaş uçakları, Cuma günü erken saatlerde, sınırı geçmeden Suriye’deki dört IŞİD hedefini vurdu” ifadesiyle geçti. Reuters da haberinde hava harekâtının bir askerin şehit edilmesinden bir gün sonra yapıldığını hatırlattı. 

AFP

Fransız Haber Ajansı, Başbakanlık’ın açıkmasını baz aldığı haberinde, “Türkiye jetleri, Cuma günü erken saatlerde ilk kez Suriye’deki IŞİD cihatçılarını bombaladı” ifadesini kullandı. Haberde, harekâtın, IŞİD'in 2013 yılında Irak ve Suriye'de alan kazanmaya başlamasından bu yana Türkiye tarafından düzenlenen ilk operasyon olduğu vurgulandı. 

'TÜRKİYE İSLAM DEVLETİNE SAVAŞ AÇTI'

BBC

İngiliz yayın kuruluşu BBC de operasyonu Başbakanlık'ın açıklamasının ardından duyurdu. "Türkiye hükümeti, Suriye'deki IŞİD hedeflerini bombaladığını açıkladı" spotuyla geçtiği haberde BBC, önceki gün bir askerin hayatını kaybettiği IŞİD saldırısına ve pazartesi günü yaşanan Suruç katliamına vurgu yaptı.

GUARDIAN

Türkiye’nin Suriye'de IŞİD hedeflerine ilk sınır ötesi hava operasyonunu gerçekleştirdiğini belirten İngiliz gazetesi Guardian, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin IŞID militanlarına yönelik operasyonuna geniş yer vererek, Türkiye’nin İncirlik Üssü'nün koalisyon tarafından kullanılmasını daha önce reddetmesine rağmen, Türk askerinin şehit düşmesiyle birlikte harekete geçtiğini yazdı. Gazete ayrıca Türkiye’nin hali hazırda 1 milyon 700 bin Suriyeli sığınmacıyı barındırdığı ve Suriye ile sınırının 900 km olduğunu hatırlattı. 

TIMES

The Times gazetesi de “Türk jetleri Suriye’deki İslam devletine savaş açtı” başlıklı haberinde, Türkiye jetlerinin Suriye’de IŞİD hedeflerine ilk kez sınır ötesi hava operasyonu gerçekleştirdiğini yazarak, üç F-16’nın Diyarbakır’dan havalanarak terör örgütüne karşı bir operasyon başlatıldığını, Havar sınırı yakınında üç menzilin hedef alındığını belirtti. Gazete bunun IŞİD’e karşı gerçekleştirilen en geniş operasyon olduğunu ifade etti. 

YORUMLAR 2
  • Mutlumusunuz şimdi? 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye nin savaşa girmesini çok istiyordunuz. Istediğiniz oldu işte....
    Cevapla
  • GÖKTÜRK 8 yıl önce Şikayet Et
    Ve Isıd ypg'nin Sonunu Getirmesine İstiyoruz Oda Olucak.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR