Köşe yazarlarından Ara Güler'e destek

Köşe yazarları ünlü fotoğrafçı Ara Güler'in linç edilmesinin tek sebebinin Erdoğan nefreti olduğunu söylediler.

ABONE OL
GİRİŞ 21.12.2015 11:58 GÜNCELLEME 21.12.2015 17:33 MEDYA
Köşe yazarlarından Ara Güler'e destek
Köşe yazarlarından Ara Güler'e destek

Ünlü fotoğrafçı Ara Güler'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını çekmesiyle beraber eski Türkiye'nin kalemşörleri ve belli bir kesimin taraftarları bu usta fotoğrafçıyı linç etmeye kalktı. Ara Güler'in onlara cevabı kısa ve netti: "Umrumda bile değilsiniz"

Bugünde medyada köşe yazarlarından Ara Güler'e destek ve kirli zihniyete tepki geldi. 

Hürriyet'ten Ahmet Hakan köşe yazısında şu sözlere yer verdi:

Ara Güler portre fotoğrafı çekmeyi sever. Siyasetçi fotoğrafı çekme fırsatı doğduğunda...

Asla hayır demez. Bülent Ecevit’in fotoğraflarından oluşan koca bir kitabı var adamın, iki yıl peşinden koşmuş Ecevit’in...Ne yani? Ülkenin son 14 yılına damgasını vuran bir siyasetçinin fotoğraflarını çekmesin mi? Bundan daha doğal ne olabilir?

ERDOĞAN NEFRETİ

Tamam, anladık. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan nefret ediyorsunuz. İyi ama koskoca Ara Güler’i, neden bu nefretinize kurban ediyorsunuz ki? Ayıp değil mi? 

KILIÇDAROĞLU'NUN DA FOTOĞRAFINI ÇEKMİŞTİ

Kemal Kılıçdaroğlu, bir sohbetimiz sırasında “Ara Güler’in fotoğraflarımı çekmesini çok isterim” demişti. Kemal Bey’in bu isteğini Ara Güler’e iletmiştim. Hiç ikiletmeden “Hay hay” demişti, “Tabii çekerim” demişti, “Memnuniyetle” demişti. Sonra Kemal Kılıçdaroğlu ile Ara Güler’i buluşturdum Florya taraflarında. Ara Güler, hiçbir yapmacıklığa yer vermeden, mesafe duygusunu koruyarak ve tamamen yaptığı işe odaklanarak çekti fotoğrafları...Kemal Bey de olağanüstü bir saygı gösterdi Ara Güler’e. 

Haberturk'ten Murat Bardakçı da malum zihniyeti yerden yere vurdu.

İki günden buyana kin ile nefretin sebep olduğu son derece tehlikeli ve üstelik edepsiz bir kutuplaşma ile karşı karşıyayız: Birileri, Ara Güler’i akılları sıra linç etmeye çalışıyor!

TÜM SEBEP ERDOĞAN

Sebep mi? Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’daki evine gidip ailesi ile fotoğraflarını çekmesi...

Vay efendim nasıl gidermiş, bunu niçin yapmışmış, bu yaşta böyle bir iş etmesine ne lüzum varmış, yetmiş seneye yaklaşan kariyerini bir anda silip götürmüşmüş, vesaire...

Sosyal medyada gevelenenlere bakarsanız Ara Güler sanki elini masumların kanına bulamış, zalim bir terör örgütü kurmuş yahut memleketin başına belâ açacak işlere kalkışmış zannedersiniz!

SANKİ İHTİLALCİNİN FOTOĞRAFLARINI ÇEKMİŞ

Kabahati, Cumhurbaşkanı’nın fotoğraflarını çekmiş olması, yani öyle darbe vesaire ile geldikten sonra en tepeye yerleşmiş bir ihtilâlcinin falan değil, halkın oyu ile seçilmiş Cumhurbaşkanı’nın fotoğraflarını çekmiş olması... Ara Güler’i geçen cuma sabahına kadar “Ustaaaa! Aaaah ustaaaa!” diye hayranlık krizleri içerisinde yüceltenlerin bir anda tornistan edip ağızlarına geleni söylemelerinin sebebi de bu!

Haber7.com yazarı Serkan Üstüner de köşesinde bu nefreti yazdı

Pozitivist kafaların kendilerinden olmayanı nasıl linç ettiklerini çok iyi biliyoruz. Son saldırdıkları kişi de Ara Güler oldu.

HANİ ŞU PALAVRA EMEK SLOGANINIZ NEREDE?

Hani su sizin palavra emek sloganlarınız vardı. Yahu adam 60 yıl bir işe emek vermiş. Emek diyorum bak bunun da sizde bir karşılığı yok.

TEK DERTLERİ ERDOĞAN

Bu türün tek derdi şu: Erdoğan’la kimse yan yana gelmesin. Halkın yüzde 52 oyunu almış, kurduğu parti de yüzde 49.5'la iktidar ama hala bir yalnızlaştırma politikası hayaliyle yatıp kalkıyorlar.

14 yılda bir türlü öğrenemediniz ve anlaşılan öğrenemeyeceksiniz. Yenilmekten, kendinizi yiyip bitirmekten helak oldunuz, mizah konusu oldunuz ama bir türlü vazgeçmediniz.

Akşam yazarı Murat Kelkitlioğlu da Ara Güler'i linç edenlerin Erdoğan nefretinden kaynaklandığını yazdı.

 Ara Güler’in, Erdoğan ve ailesini fotoğraflamasından bile bir ‘mahalle baskısı’ çıkarma sevdasındalar. 

Bakın, ‘paralel örgüt’ yörüngesindeki Cumhuriyet gazetesi bu habere ne başlık atıyor; “Usta’yı ‘Ara’ ki bulasın”. 

ERDOĞAN NEFRETİ

Yani, Ara Güler, nasıl olur da hem de kendi talep ederek, gidip Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın fotoğrafını çeker? 'Nefret ettiğimiz' bir isim ile Ara Güler nasıl olur da bir araya gelir? 

Cumhuriyet’in attığı bu başlık gibi düşünen aynı kafalar olduğuna eminim bu ülkede. Gazeteleri açtıklarında bu fotoğraflarla karşılaşan örümcek kafalıların Ara Güler’i yerden yere vurduklarından kimsenin şüphesi olmasın. 

O NEFRETTE BOĞULACAKSINIZ

Bir yandan ‘artık kucaklaşma zamanı’ diyeceksiniz, bir yandan da kin ve nefret kusacaksınız. Yarın elinizde güç olsa kendiniz gibi düşünmeyenlere yaşama şansı vermeyeceğiniz, attığınız bu başlıklarla sabit. 

Ancak inanın! Bu ektiğiniz nefret tohumları arasında boğulacaksınız.

YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • ali 8 yıl önce Şikayet Et
    yüzde elli ikiyle gelmiş ilk cumhurbaşkanı neyini çekemiyosunuz .Rabbimona sağlık afiyet ve uzun ömürler versin .Kendine iyi bak sayın cumhurbaşkanım hemde ilk cumhurbaşkanım sen sadece bize değil tüm alem i islama lazımsın
    Cevapla
  • kırkayak 8 yıl önce Şikayet Et
    <biz sadece gazetecilik yapıyoruz> diyen GERZİ zekalıların tutumuna bakarmısınız!. ADAM SADECE İŞİNİ YAPIYOR.
    Cevapla
  • amin 8 yıl önce Şikayet Et
    eyt nin hakkını çalana ve ona destek verenlere Allah lanet etsin. hepsini cehenneme atsın. amin.
    Cevapla
  • FIRAT 8 yıl önce Şikayet Et
    Pardon Ahmet çiğim sen halen bu ülkede mi yazıyorsun (1 Kasımda sonra gitmen gerekiyordu da)ondan sordum
    Cevapla
  • hadi baka 8 yıl önce Şikayet Et
    seni gidi gamlı baykuş seni.Bu nasıl bir hinlik ahmet hakan.cin olmadan adam çarpmaya devam ediyorsun. Cumhurbaşkanımızın büyüklüğünü, senin o ķüçük beynin almaz.Ara Güler beyin eline,emeğine saglık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR