Rotahaber, Milliyet'in asılsız haberlerini derledi

'Basında Güven' sloganı ile okuyucusunun karşısına çıkan Milliyet'in her geçen gün yalanlanan haber sayısı artıyor.. İşte son bir ayda yalanlanan Milliyet haberleri...

ABONE OL
GİRİŞ 09.10.2006 20:01 GÜNCELLEME 09.10.2006 20:01 MEDYA
Rotahaber, Milliyet'in asılsız haberlerini derledi
Rotahaber, Milliyet'in asılsız haberlerini derledi

Türk medyasında ayrı bir yeri olan Milliyet gazetesi son dönemlerde özellikle İslami içerikli haberlerinde peş peşe havlu atıyor. Son bir ay içinde manşetine taşıdığı ve iç sayfalardan yaptığı haberleri ile Milliyet güvenilirlik açısından tartışılır hale geldi.

İşte ‘Basında Güven’ sloganı çıkan Milliyet’te son günlerde tespit edebildiğimiz yalan haberler:

'Zemzem suyunda kanserojen madde' başlığı ile Milliyet’in verdiği haberin yalan olduğu ortaya çıktı.


'Zemzem suyunda kanserojen madde' başlığı ile Milliyet’in verdiği haberin yalan olduğu ortaya çıktı.


 


Milliyet’in “Zemzem suyunda kanserojen madde”  haberi, asılsız, saptırma ve ters çevirme olduğu anlaşıldı. Milliyet’te 5 Ekim 2006’da yayınlanan haberde yasaklandığı iddia edilen zemzem değil, ülkede yaşayan İslam toplumunun şikayeti üzerine alınan bir karar olduğu anlaşıldı.


 


Olayın yalan olduğunu Rotahaber böyle açığa çıkardı


 


BU KAÇINCI MİLLİYET'İN YALANI


 


Milliyet’in manşetine taşıdığı bir başka haber ise


DERS KİTABINDA ABDEST HURAFESİ başlıklı haberi idi.


 


Milliyet, 22 Eylül 2006 tarihli gazetede 'Ders kitabında abdest hurafesi' manşeti ile verdiği ve günlerce süren haberi için dün 'Kitapta abdest kelimesi geçmiyor' dedi.


Milliyet gazetesi 22 Eylül'de manşetten duyurduğu 'Ders kitabında abdest hurafesi' başlıklı haberini günlerce farklı başlıklar altında sürdürdü. Bu yıl 11. sınıflarda okutulacak olan ' Din Kültürü ve Ahlak bilgisi' kitabında adestle ilgili ifadeleri  Milliyet gazetesi manşete taşıdı  Bnun hurafe olduğuna ilişkin kamuoyu oluşturmaya yönelik peş peşe haberler  yaptı.


 


Milliyet gazetisi dünkü sayısında ise kitapta kaynak gösterilen Dr. Schalle'nin kaynak gösterilen  Die Kneipp Kur kitabını buldu ve burada su tedavisine yönelik bilgileri aktardı. Daha önce Abdesti hurafe olarak gösteren Milliyet bu kez suyla tedavi yöntemleri başlığı ile suyun faydalarını sayfasına taşıdı.


 


Rotahaber, Milliyet'in kendi kendisini yalanlamasını bu başlıkla duyurmuştu:


 


MİLLİYET KENDİSİNİ BÖYLE YALANLADI


 


BBC’nin İngiltere’de Peçe tartışması başlığı ile yaptığı haber ise  Milliyet ile Hürriyet  Avrupa’nın türbana bakışı olarak verdi.


 


BBC’nin haberinde türbanla ilgili ifade yer almazken Milliyet, haberi  yeni eklerle  türban üzerinden sürdürdü.


 


BBC'nin haberindeki peçe vurgusunu Milliyet'in nasıl değiştirdiğini yine Rotahaber gündeme getirdi


 


DOĞAN MEDYASININ TÜRBAN OYUNU


 


 


Milliyet’in yalanlanan bir başka haberi ise Liseli gençler Ramazan’da içki içen kişiyi öldürdü haberi idi.


 


Liselilerin oruc cinayeti” haberi de yalan cikti ‘Liseliler oruc cinayeti isledi’ haberi yalan cikti. Cinayete karistiklari gerekcesiyle tutuklanarak cezaevine gonderilen 5 ogrencinin polise verdigi ifadeye gore olay, sokakta yasayan Unal Topel’in (44) ogrencilerin yolunu keserek para istemesi nedeniyle gerceklestiği ortaya çıkmıştı. .


 


Olay yine Rotahaber sayfasında gündeme taşındı


 


MİLLİYET GENÇLERİ BÖYLE KATİL YAPTI 


ROTAHABER



 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR