Hintliler en çok Türk dizilerini seviyor

Erdal Sabri Ergenin yaptığı açıklamalara göre, Türk dizilerinin Hindistan'a ilk olarak "Adını Feriha Koydum" dizisiyle yayıldığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 01.07.2017 14:41 GÜNCELLEME 01.07.2017 14:41 Medya
Hintliler en çok Türk dizilerini seviyor
Hintliler en çok Türk dizilerini seviyor

Türkiye'nin Mumbai Başkonsolosu Erdal Sabri Ergen, "Ekim 2015’te Hindistan'da bir tane Türk dizisi yayınlanıyordu, şimdi Hindistan'a satılan dizi sayısı 12’ye çıktı. Bu çok büyük bir başarı." dedi.

Türk dizilerinin bu kadar beğenilmesinin nedenlerinden de bahseden Ergen, her iki ülkeninde yaşam biçimlerinin benzediğini vurgulayarak,

"Diğer ülkelerden ithal edilen dizilerde Hindistan'a uyumlu olmayan aşırılıklar var. Türk dizilerinde bunların hiçbiri yok. Hayatın içinden çıkan zorluklar, aile bağları, arkadaşlıklar, aşk gibi güncel konular var.

Türk dizilerinde günlük yaşantı içerisinde ne yaşanıyorsa onlar sergileniyor. Hintliler, Türk dizilerini izlerken bir anlamda da kendileri görüyorlar.

Türkiye, Hintlilerin gözlerinde hem Avrupalı hem Asyalı. O yüzden ilginç geliyor onlara. Dizilerde Türkiye’deki mekanlar ve manzaralar da Hintlilerin beğenisini kazanıyor." dedi.

KAYNAK : haberturk
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR