'İzmir’i turuncuya boya' kampanyası

25 Kasım-10 Aralık tarihleri arasında en büyük toplumsal sorunumuz olan cinsiyet eşitsizliği ve kadına şiddete karşı bir kampanya başlatıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.12.2017 16:02 GÜNCELLEME 07.12.2017 16:34 Medya
'İzmir’i turuncuya boya' kampanyası
'İzmir’i turuncuya boya' kampanyası

Geçtiğimiz yıl  Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women), 25 Kasım - 10 Aralık tarihleri arasında en büyük toplumsal torunlarımızdan biri olan kadın şiddetini önlemek ve cinsiyet eşitsizliğini ortadan kaldırmak amacıyla “Dünyayı Turuncuya Boya” projesi başlatmıştı.

Bu yıl ise 25 Kasım – 10 Aralık tarihlerinde,  İzmir’in sesini duyurmak amacıyla bir sivil inisiyatif oluşturarak “İzmir’i Turuncuya Boya” kampanyası başlatıldı. Kampanya Sabancı Üniversitesi İş Dünyası Aile İçi Şiddete Karşı Platformu, İzmir Ticaret Borsası, Göztepe Spor Kulübü, Karşıyaka Spor Kulübü tarafından destekleniyor.

25 Kasımda başlayıp 16 gün sürecek olan bu kampanya tüm İzmirlilere, balkonlarını, binalarını, dükkanlarını, restoranlarını ve kafelerini turuncu ışıklandırmaları, turuncu bayraklar ve balonlar ile süslemeleri,kampanyayı sosyal medya hesaplarında paylaşmaları, arabalarına turuncu kurdele takmaları ve 10 Aralık’ta saat 14.00’te, Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak yürüyüşe katılmaları için çağrıda bulundular.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR