Diriliş Ertuğrul 116.bölüm fragmanı! Ertuğrul'un baş düşmanı geri dönüyor...

Son bölümünde Sadettin Köpeğin ölümüyle izleyenleri ekranlara kilitleyen ve yeni bölümü büyük merak konusu olan Diriliş Ertuğrul 116.bölüm fragmanı yayınlandı. Geçtiğimiz hafta yayınlanmaması sebebiyle yeni bölüm tanıtımı heyecanla beklenen Diriliş Ertuğrul 116.bölümüyle nefes kesecek.

ABONE OL
GİRİŞ 27.04.2018 10:30 GÜNCELLEME 29.04.2018 10:31 MEDYA
Diriliş Ertuğrul 116.bölüm fragmanı! Ertuğrul'un baş düşmanı geri dönüyor...
Diriliş Ertuğrul 116.bölüm fragmanı! Ertuğrul'un baş düşmanı geri dönüyor...

Geçtiğimiz hafta yeni dönemde yaşanacak dekor ve prodüksiyon çalışmaları sebebiyle yayınlanmayan Diriliş Ertuğrul'un yeni bölümü büyük merak konusu oldu. TRT 1 ekranlarının reyting rekoru kıran dizisi Diriliş Ertuğrul 116.bölüm fragmanı izleyiciyle buluştu. Yeni bölümü yine heyecan dolu sahnelerin yaşanacağı Diriliş Ertuğrul'da neler olacak? "Bana olan kini öyle büyüktür ki değiş devletin batı ucuna cihanın öbür ucuna da gitsem bana ulaşmak için elinden geleni yapacaktır" diyen Ertuğrul bey yeni savaşın zeminini hazırlıyor. Peki Noyan geri mi dönüyor? İşte yeni bölüm ile ilgili tüm detaylar...

DİRİLİŞ ERTUĞRUL YENİ BÖLÜMÜ NE ZAMAN? GEÇEN HAFTA NEDEN YOKTU?

 

TRT 1 ve yapımcı şirket tarafından yapılan açıklamaya göre "Diriliş Ertuğrul'da yeni dönem başlıyor. Yeni dönemle ilgili yaptığımız dekor ve prodüksiyon çalışmaları nedeniyle yayınımıza bir hafta ara veriyoruz. Büyük sürprizlerle dolu, nefesleri kesecek yeni bölümüyle başrollerini Engin Altan Düzyatan, Hülya Darcan ve Esra Bilgiç paylaştığı sevilen dizi Diriliş Ertuğrul 116.bölümü 02 Mayıs çarşamba günü TRT 1 ekranlarında seyirci ile buluşacak.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 116.BÖLÜM FRAGMANI

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 116.BÖLÜMÜNDE NELER OLACAK?

Bizans ve Moğollar Türklere karşı bir birlik olmuştur. Ahmed bunu öğrenir ve detayları Ertuğrul Bey'e iletir. 

Noyan'ın yaşadığından haberdar olan Ertuğrul Bey bu durumu pek fazla şaşırmaz. Çünkü bir kaç çizik ile Noyan'ın öleceğine ihtimal vermez. 

Noyan Bilecik Tekfurunun yanına yüzü kapalı şekilde gider. Bu sadece izleyiciler için heyecan olsun diye yapılmıştır. Ertuğrul Bey gayi Selçuklu'yu Moğol belasından kurtarmak için harekete geçer.

Turgut Alp, Emir Sadettin Köpeğin ölümünden sonra intikamını gerçekleştirmesi sebebiyle içi rahattır.

"Bana olan kini öyle büyüktür ki değiş devletin batı ucuna cihanın öbür ucuna da gitsem bana ulaşmak için elinden geleni yapacaktır" diyen Ertuğrul bey yeni savaşın zeminini hazırlıyor. 

noyan-kimdir

NOYAN KİMDİR?

Cengiz Han'ın önemli komutanlarından Jebe'nin akrabası olan Baycu Noyan, 1243 Kösedağ Muharebesi'nde Anadolu Selçuklu Devleti'ni ağır bir yenilgiye uğratmıştır.

Hülagü'nün İran ve batı bölgelerini "İlhan" unvanıyla idare için ordusuyla bölgeye gelmesi üzerine, askerleriyle Azerbaycan'daki Mugan ordugahından ayrılarak yaylak ve kışlak bulmak amacıyla yeniden Anadolu topraklarına girdi. Ordusuyla Aksaray'a kadar gelen Baycu, isteklerinin yerine getirilmemesi üzerine yapılan savaşta Anadolu Selçuklu ordusunu bir kez daha yenilgiye uğrattı. 1256 yılında ordusuyla Konya'yı kuşatacağı sırada, Konya halkının topladığı altınları kendisine teslim etmesi üzerine sadece şehrin surlarını yıktırarak geri çekildi. 1258 yılında Hülagü Han'ın Bağdat seferine katılmak üzere çıktığı seferde Elbistan'ı ele geçirdi. Aynı yıl Düceyil Muharebesinde Abbasi ordusunu tamamen imha etti. Bağdat Kuşatmasına katılarak şehrin alınmasında yardımcı oldu.

Baycu Noyan'ın ne zaman ve nasıl öldüğüyle ilgili bilgiler oldukça sınırlıdır. Bazı kaynaklara göre, Bağdat seferi sırasında kendisine katılmakta tereddüt etmesi ve Halife Mustasım Billah ile gizlice yazışmasından dolayı Hülagü Han tarafından öldürtülmüştür. Baycu Noyan'dan son olarak Hülagü Han'ın Suriye'nin işgali için Eylül 1259 yılında yapılan hazırlıklarda bahsedilmektedir.

YORUMLAR 25 TÜMÜ
  • izleyici 5 yıl önce Şikayet Et
    noyan diziye renk katacaktır.
    Cevapla
  • sohbetdr 5 yıl önce Şikayet Et
    noyanın gelmesi çok iyi oldu
    Cevapla
  • Ayfer 5 yıl önce Şikayet Et
    Öğle yada böyle dizi şahane kıskananlar var sanirim diziyi
    Cevapla
  • Fevzi 5 yıl önce Şikayet Et
    Tuğtekine ataşlı oğlan demesine gülmekten kırılıyordum.
    Cevapla
  • Afe 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben her hafta sabirsizlikla bekliyordum. Diziyi bu hafta hayal korikligina ugradim eski oyuncu loyanin gelmesi sacma lütfen severek izledigim diziyi izlememek zorunda birakmayin
    Cevapla
  • Zehra Demir 5 yıl önce Şikayet Et
    Noyan gelse sorun gelmese tarihe uygun değil diyorsunuz. TARİH BİLİNCİNE SAHİP DEĞİLSENİZ İZLEMEYİN. SİZE İHTİYACIMIZ YOK
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR