TRT'den flaş karar dizinin ismi değişti! Mehmetçik Kutlu Zafer ne zaman başlıyor?

TRT 1'de yayınlanan Mehmetçik Kutülamare dizisinde flaş bir değişiklik yaşandı. Buna göre yeni sezonda Mehmetçik Kutlu Zafer sevenlerinin karşısına çıkacak. Peki merakla beklenen dizi ne zaman başlayacak? Yeni sezon tarihi belli oldu...

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2018 09:59 GÜNCELLEME 10.10.2018 11:20 MEDYA
TRT'den flaş karar dizinin ismi değişti! Mehmetçik Kutlu Zafer ne zaman başlıyor?
TRT'den flaş karar dizinin ismi değişti! Mehmetçik Kutlu Zafer ne zaman başlıyor?

TRT 1'de yayınlanan Mehmetçik Kutülamare dizisinde flaş bir değişiklik yaşandı. Dizinin adı ise yeni sezonda Mehmetçik Kutlu Zafer olarak değişti.

TRT 1'de geçtiğimiz sezon ''Mehmetçik: Kut'ül Amare'' ismiyle yayınlanan dizinin ismi bu sezon ''Mehmetçik: Kutlu Zafer'' olarak değişti! Sevilen yapımın 2. sezon yayın tarihi de belli oldu.

 

MEHMETÇİK KUTLU ZAFER NE ZAMAN BAŞLAYACAK? FRAGMANI...

Yapımcılığını Bozdağ Film - Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği dizinin kadrosunda İsmail Ege Şaşmaz, İsmail Hacıoğlu İlker Aksum, Serdar Gökhan, Özgü Kaya ve Ogün Kaptanoğlu gibi isimler yer alıyor. ''Mehmetçik: Kutlu Zafer'' yeni sezon ilk bölümüyle 23 Ekim Salı 20.00'de TRT1'de olacak

DİZİNİN KONUSU

Mehmetçik Kutlu Zafer dizisi, Birinci Cihan Harbi’ne hazırlanan Osmanlı devletinde, tek hayalleri devletin yeniden dirilişi ve kurtuluşu olan, gönlünde vatan sevdasından başka bir şey bulunmayan Mehmet ve arkadaşlarının destansı hikâyesini konu alıyor. Darülfünun talebesi olan Mehmet, vatanı için her türlü fedakarlığı ve çabayı göstermekten geri durmaz. Bu amaçla başında Süleyman Askeri Bey’in bulunduğu ve en kabiliyetli askerlerin seçildiği Osmancık Taburu’na katılıp cepheye gitmek için büyük bir mücadele gösterir.

İhtişamlı bir devletin varislerine bıraktığı son destan olan Kut’ül Amare Zaferi’ni konu alan dizi, Mehmet karakterini merkezine alarak her anı heyecan, aksiyon ve derin duygularla yoğrulmuş hikâyesiyle seyirciyle buluşacaktır. Bunun yanında Mehmet’in, vatan için canını ortaya koyarken karşısına çıkacak Zeynep ile yaşayacakları sevda ise, çöle yazılan bir aşk destanı olacaktır.

Mehmet, başında Süleyman Askeri Bey’in bulunduğu Osmancık Taburu’yla birlikte Arap coğrafyasında büyük bir mücadele gösterecektir. Bölgede yaptıklarıyla Osmancık Taburu içinde büyük bir kahraman haline gelecektir. Mehmet kahramanlıkları İngilizlerin oyunlarını bozacak ve Kut’ül Amare destanının mimarı olacaktır.

Osmanlı Devleti’nin, İngilizleri Kut’ül Amare’de kuşatıp teslim almasında canını ortaya koyacak olan Mehmet ile birlikte Osmancık Taburu’nun diğer kahraman askerleri de yakından tanıtılacaktır. Aynı zamanda Osmanlı Devleti askerleriyle, İngiliz askerleri arasında çöllerde, dağ başlarında, nehirlerde yaşanan amansız mücadele tarihi kaynaklara dayanılarak anlatılacaktır.

YORUMLAR 2
  • mustafa adam 5 yıl önce Şikayet Et
    dizinin ismi neden degişti kim niye degiştirdi
    Cevapla
  • yiğido 5 yıl önce Şikayet Et
    Kut'ül Amare den İngilizler rahatsız oldu sanırım, E tarihlerinde adamlara ilk yenilgisini tattırmış sın tabi ki rahatsız olacaklar.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR