Sinan Burhan: İdam isteyenden sanatçı olamaz

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, gazeteci Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu bir televizyon programında Metin Akpınar ve Müjdat Gezen'in sözleri üzerine açıklamalarda bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 24.12.2018 13:11 GÜNCELLEME 24.12.2018 13:11 MEDYA
Sinan Burhan: İdam isteyenden sanatçı olamaz
Sinan Burhan: İdam isteyenden sanatçı olamaz

Gazeteci Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu bir televizyon programında Sanatçılar Metin Akpınar ve Müjdat Gezen tarafından siyasal iktidara yönelik olarak  ‘idam edilmek’, ‘bacağından asılmak’, ‘intihar etmek zorunda kalmak’ gibi deyimler kullanılmıştır. O sözleri sarf eden sanatçılar, İster kasıtla söylensin, ister kastı aşmış veya amacından saptırılmış olsun, idam etmek ve asmak gibi fiillerin siyaset konuşulan bir programda sarf edilmesini kınıyoruz.

 

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan şunları söyledi;

“27 Mayıs 1960 Darbesiyle bir başbakan ve iki bakan asılmıştır. Bu kötü karar ülkemizin geçmişinde maalesef kara bir leke olarak durmaktadır. Sandıktan umudunu kesenler darbe yapılsın Erdoğan asılsın anlamına gelecek cümleler sarf etmişlerdir. Bu millet 15 Temmuz gecesi darbeye tevessül edenlere tepkisini koymuş haddini bildirmiştir. Darbe çağrısı yapmak, idamla tehdit emek sanat özgürlüğü değildir. İdam isteyenden sanatçı olamaz.’ Dedi.

 

Burhan sözlerini şöyle sürdürdü. “İdam çağrısı yapanları kınamakla birlikte yaşları dikkate alınarak sağduyu ile hareket edilmesini, kutuplaşmaya zemin verilmemesini ve itidal tavsiye ediyoruz”. Diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR