Emine Erdoğan: Sağlıklı insan en büyük sermaye

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan "Geleneksel Tıp Kongresine katıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.04.2019 14:24 GÜNCELLEME 24.04.2019 15:48 Medya
Emine Erdoğan: Sağlıklı insan en büyük sermaye
Emine Erdoğan: Sağlıklı insan en büyük sermaye

Emine Erdoğan 'Geleneksel Tıp Kongresi'nde katılımcı olarak kürsiye çıktı. Erdoğan burada dünya üzerinde hem geleneksel tıbbın hem de teknolojinin birleşerek kullanılması gerektiğini vurguladı.

emine erdoğan geleneksel tıp kongresi

Yaygın olan hastalıklar hakkında açıklama yapan Erdoğan, en yaygın sağlık sorunun sağlıksız beslenmeye dayalı obezitenin artığını ve özellikle gençlerin bu hastalığın altında tehlikede olduğunu söyledi. 

emine erdoğan

İŞTE ERDOĞAN'IN KONUŞMASINDA ÖNEMLİ SATIR BAŞLARI;

"235 milyon insanın astımı olduğu biliniyor. Astım çocuklar arasında son derece yaygın. DSÖ'ye göre diyabet küresel ölümlerin 7. sebebi, sağlığımızı tehdit eden bir diğer hastalık obezite. Obezite ile savaşan biri kalp, kas ve iskelet sistemi hastalıklarına göğüs, yumurtalık, safra kesesi kanserlerine yatkın hale geliyor. Eskiden özenle kurulan sofralarda birbirimize şifa olsun derdik. Bugün hangimiz çocuklarımıza fast food gıda verirken bu temenniyi dillendirebilir? Aşırı alkol tüketimi, sigara, kimyasalları solumak da DSÖ'nün sıraladığıu yaşam tarzı hatalardan. Şifa insanın hayatı boyunca hiçbir zaman gündeminden düşürmemesi gereken bir kavramdır. Obezite ve diyabet aslında önlenebilir hastalık kategorisinde. Kozmetik amaçlı kliniklere hasta olarak hitap edilebiliyor. Sağlık bir insanın en büyük sermeyesidir. Eğer kronik hastalıklarıns eyri devam ederse yaşam hepimiz için hastalıkların pençesinde kıvrandığımız bir mücadele alanında başka bir şey olmayacaktır. Geleneksel Çin tıbbına 907 milyon başvuru yapılmıştır. Anadolu topraklarının hem bedensel hem de ruhsal hastalıklar için bir ecza dolabı olduğuna inanıyorum."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR