Türk dizilerine damgasını vurmuş hayvanlar

Türk dizileri hem hikayeleri hem de karakterleri konusundan daima unutulmazlar arasına girmeyi başaran yapımlar olmuştur. Hatta bazı diziler var ki, o dizilerin başrolleri bir insan değil hayvan olmuştur. Sihirli Annem Taci, Arka Sokaklar Garip Kont; bu karakterler, ekranın en bilinen hayvan başrol karakteri... Sizler için dünden bugüne ekranın en bilinen hayvan karakterlerini derledik.

ABONE OL
GİRİŞ 04.05.2019 08:14 GÜNCELLEME 04.05.2019 10:27 Medya
Türk dizilerine damgasını vurmuş hayvanlar
Türk dizilerine damgasını vurmuş hayvanlar

Aşiret dizileri, sihirli çocuk dizileri, polisiye diziler ve daha birçok tema... Türk televizyonları, birbirinden farklı hikaye örgüleriyle reyting rekoru kırmayı başarmış dizilere sahip. Ama elbette sadece bununla da kalmış değil. Başrolünde bir hayvanın olduğu dizileri de zamanında izledik. Ünleneni de oldu, adı hiç duyulmayanı da... İşte karşınızda Türk dizilerine damgasını vurmuş hayvan karakterler!

ACEMİ CADI - DUMAN

Merve Boluğur Acemi Cadı

Rasim Öztekin'in seslendirdiği Duman, hikaye gereği bir cadıdan kediye dönüştürülmüş bir karakterdi. Dizinin başrolü Merve Boluğur'du.

BİZİMKİLER - PAPAĞAN MAŞUK

Ercan Yazgan Bizimkiler

Ercan Yazgan'ın başrolünde olduğu, ekranın en uzun soluklu dizilerinden Bizimkiler, papağan Maşuk karakteriyle de dikkat çekmişti. Papağan, her şeyi olduğu gibi konuşmasıyla birçok karakteri sinirlendiriyordu.

MAHALLENİN MUHTARLARI - ÇAYDANLIK

Erkan Can Mahallenin Muhtarları

Erkan Can'ın başrolünde olduğu bir mahalle dizisi olan Mahallenin Muhtarları, bir hayvan karakteri seyirciye sevdiren ilk yapımlardandı. Çaydanlık ve Temel'in dostluğu da görülmeye değerdi.

PULSAR

Pulsar

Reytinglerde yüksek bir ölçü elde edemese de Pulsar da bir hayvanı başrolünü taşıyan ender dizilerdendi.

ARKA SOKAKLAR - GARİP KONT

Arka Sokaklar Garip Kont

Bugün halen devam eden Arka Sokaklar'ın en unutulmaz karakterleri arasına yerleşen Garip Kont, artık şöhreti elde etmiş bir hayvan. Öyle ki onsuz bir Arka Sokaklar bile düşünülemiyor.

SİHİRLİ ANNEM - TACİ

Sihirli Annem Taci

Bugün halen daha büyük bir izler kitleye sahip olan Sihirli Annem, özellikle Taci karakterinin insana dönüşme sahnesiyle büyük ilgi çekmişti. Metin Serezli'nin seslendirdiği ve daha sonra canlandırdığı Taci, insandan köpeğe dönüştürülmüş bir karakterdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR