Diriliş Ertuğrul finaline 2 bölüm kala büyük sürpriz! Berke Han kimdir?

TRT 1'in sevilen dizisi Diriliş Ertuğrul yeni bölüm fragmanlarının yayınlanmasıyla birlikte dizi finaline 2 bölüm kala sürpriz bir karakter daha dahil oluyor. Her bölümü farklı bir aksiyona sahne olan Diriliş Ertuğrul 149.bölümüyle yine nefes kesecek. Peki Diriliş'in yeni bölümünde neler olacak? İşte öne çıkanlar...

ABONE OL
GİRİŞ 22.05.2019 12:25 GÜNCELLEME 22.05.2019 16:00 MEDYA
Diriliş Ertuğrul finaline 2 bölüm kala büyük sürpriz! Berke Han kimdir?
Diriliş Ertuğrul finaline 2 bölüm kala büyük sürpriz! Berke Han kimdir?

Çarşamba akşamlarının reyting şampiyonu dönem dizisi Diriliş Ertuğrul'da finale son 2 bölüm. Başrolünde Engin Altan Düzyatan'ın oynadığı Diriliş Ertuğrul 149.bölüm fragmanları yine nefes kesti. Son birkaç bölümdür adı çokça geçen  Altın Orda hükümdarı Berke Han yeni bölümde ekranlara geliyor. Dizide Moğol istihbaratının başındaki isim olan Arık Buka, bundan önceki bölümlerde Berke Han’ın yanında casusu olduğunu söylemişti. Bu bölümde Ertuğrul Bey, Berke Han’ın yanına giderek “Mazlumlara ve alemi İslam’a karşı sizin de bizim de boyun borcumuz vardır. Hain sizin en yakınınızdadır” diyerek Moğol casusundan bahsediyor.

 

 

Peki Diriliş Ertuğrul yeni bölümünde bu hafta neler olacak? Ertuğrul Bey kuşatmadan kurtulabilecek mi?

Diriliş Ertuğrul 149.bölüm

 

 

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 149.BÖLÜMÜ

Ertuğrul Bey Albastı’yı öldürdükten sonra abisi Gündoğdu’yu Arıkbuka’nın tuzağından kurtarmış ve obaya dönmüştü. Cenkte ağır yaralanan Turgut iyileşmiş, Ertuğrul Bey ve Gündoğdu’nun da obaya sağ salim dönmesi obayı bayram yerine çevirmişti. Ertuğrul Bey bu mutluluğu perçinlemek üzere daha önce evlilik sözü verdiği İlbilge Hatun ile konuşmuş ve yakın zamanda bu meseleyi sonuçlandırmak istediğini bildirmişti.
 
Ertuğrul Bey ve İlbilge evlenecek mi?
 
Abisinin öldürülüşünü hazmedemeyen Sırma Arıkbuka ile iletişime geçip işbirliği yapmak istediğini söylemişti. Bunun üzerine Arıkbuka, Ertuğrul Bey’in Berke Han’ın adamlarıyla buluşacağı yeri öğrenmiş ve Ertuğrul Bey’e tuzak kurmuştur.
 
Ertuğrul Bey bu tuzaktan kurtulabilecek mi? Sırma ve Arıkbuka’nın hain işbirliği sonucunda neler olacak?

Berke Han kimdir

ALTINORDU DEVLETİ (Altınorda) - (1227-1502)

Bu devlet Cengiz Han’ın torunu Batı Han tarafından Hazar Denizi ile Karadeniz‘in kuzeyinde kuruldu.

- 1260’lı yıllarda Balkanlar’da Sırp ve Bulgarları egemenliği altına aldı.
- Kiev ve Moskova Knezlikleri’nin Karadeniz’e inmesini engelledi.
- Timur tarafından yıkılan Altın Orda Devletinin ortadan kalkması, Osmanlılarla – Ruslar arasındaki tampon bölgeyi ortadan kaldırdı ve Rusların Güney ve Doğuya yayılmasının önünü açtı. Böylece Moskova Knezliği güçlenerek Rus Çarlığı haline geldi.

BERKE HAN KİMDİR?

Ünlü Moğol Hükümdarı Cengiz Han’ın torunlarından Berke Han, 1209 ile 1266 yılları arasında yaşamıştı.

“Cengiz Han’ın torunlarından biriydi ve Altın Orda Hanlığının hükümdarıydı Müslüman oldu.

Müslümanların Moğollar tarafından tecavüze ve soykırıma uğramasına ve dahi Hilafetin 1258 yılında Hulagu Han tarafından yıkılmasına öfkelendi; Moğollara karşı isyan etti ve Memluklerle ittifak yaptı. Daha sonra Müslümanların öcünü almak için kendi ailesi olan Moğollara karşı savaş açtı. Afganistan’ı diğer birçok İslam beldesini Moğol idaresinden kurtardı.”

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR