Karataş, Petra yalanına Ülke TV ekranlarında cevap verdi!

Mezhepler, cemaatler ve tarikatların konuşulduğu Odak Noktası’nda Prof. Dr. Mustafa Karataş, sosyal medyada bazı mecralarda ortaya atılan ''Gerçek Kâbe Petra'da'' iddiasına yanıt verdi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.10.2019 17:38 GÜNCELLEME 05.10.2019 17:39 MEDYA
Karataş, Petra yalanına Ülke TV ekranlarında cevap verdi!
Karataş, Petra yalanına Ülke TV ekranlarında cevap verdi!

Siyasetçiden akademisyene, köşe yazarından kanaat önderine kadar pek çok usta ismin katılımı ile gerçekleşen Mustafa Yıldız’ın sunduğu Odak Noktası’na bu hafta Prof. Dr. Mustafa Karataş konuk oldu. Mustafa Yıldız'ın sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Mustafa Karataş, Müslümanlar için kutsal olan Kâbe hakkında atılan yalan iddiaları cevapladı. 

 

 

Mustafa Yıldız, video sitelerinde yayınlanan bir belgeselde geçen, ''Müslümanların Mekke diye bildiği yer aslında Mekke değildir. Hz. Muhammed Mekke'de yaşamamıştır. Ürdün'de bulunan Petra'da yaşamıştır'' iddialarını Karataş'a sordu.

 

 

Kabe'nin Mekke'de olduğunu kanıtlayan binlerce ayetin bulunduğunu söyleyen Karataş, İbrahim ve Kureyş Surelerinde geçen ayetlerle Yıldız'ın sorusunu yanıtladı.

MUSTAFA KARATAŞ, 'PETRA' YALANINA CEVAP VERDİ!

Mustafa Karataş, ''Hz. İbrahim, İsmail Aleyhisselam'ı bugünkü Mekke'nin olduğu yere getirdi. Hz. İbrahim, gelen emirle Kabe'yi inşa etti'' dedi. Karataş ayrıca, Kureyş Suresi'nde Kabe'nin Mekke'de olduğuna işaret eden bir başka örnek de zem zem suyunun çıkmasıdır açıklamasını yaptı.  

Suyun çıkması ile birlikte Kabe'nin yerleşim yerine dönüştüğünün altını çizdi. Petra denen bölgede suyun olmadığını belirten Karataş, su olmayan bir yerde zem zem olmayacağını söyledi.

Mustafa Yıldız ile Odak Noktası hafta içi her gün 16:00’da ve her Cuma saat 22:00’de canlı yayınla Ülke TV ekranlarında. 

YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Kuranı mecid okuyun... Tefsirli meal. Mahmut efendinin. Şiddetle tavsiye ederim
    Cevapla
  • Fehmi 4 yıl önce Şikayet Et
    Petra dedikleri mevkii helak olan semud kavminin yasadigi cografya burada da yahudiler herzamanki gibi bozgunculuk yapmislar isyan etmisler ve azaba ugradiklari bir cografya duvar iscileri masonlarinlarin unvanida bu kaya oymalari evlerden gelir.kabeyi tartismaya koyarak islamda suphe tohumlari ekmeye calismalarinin gostergesidir cikin alimlerimiz korkmayin agizlarinin payini verin siyonistlerin
    Cevapla
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıyaslamalı mealler okuyalım en az beş meali birarada karşılaştırmalı okuyalım münafıkları fâsıkları zalimleri sevindirmeyelim.
    Cevapla
  • İhsan 4 yıl önce Şikayet Et
    %98 MÜSLÜMAN olan bir ülkede yaşıyoruz ki müslümanların sadece %2 si kuran kerim karşılaştırmalı meal okuyorsa %96 sının aklını celmek çok zor değil. ALLAH SUBHANEHU VE TEALA AŞKINA KİTABINIZI KARŞILAŞTIRMALI MEALLERİ OKUYULALIM MÜŞRİKLERE PİRİM VERMEYELİM.
    Cevapla
  • Ercan 4 yıl önce Şikayet Et
    her taraf islam düsmani dolu.
    Cevapla
  • hoca 4 yıl önce Şikayet Et
    Hem de öyle düşmanlar ki kanımıza susamışlar. Şakası yok. Allah korkuları yok. Onlarda yalan, küfür, hakaret, her şey mubah. İşin şakası yok. Düşman uzakta değil, içimizde. Bunu normal ve yasal yollarla halletmek zorundayız. Değilse onlar yasa falan tanımayacaklar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR