MasterChef 1.cisi Cemre Uyanık kim: Başarı basamaklarını bir bir böyle tırmandı!

MasterChef Türkiye'nin 29 Aralık Pazartesi tarihinde TV8 ekranlarında yayınlanan büyük finalinde Cemre ve Alican birinciliği hak kazanmak adına son defa ter döktü. Şimdiye kadar karşılaştığı tüm zorlu koşullara rağmen pes etmeden mücadelesini ortaya koyan finalistler arasından seçilen MasterChef Türkiye birincisi & kazananı kimdir? Topladığı tüm puanlarla büyük ödülün sahibi olmasına layık görülen ve yemek alanındaki göz dolduran tecrübeleriyle ön plana çıkan MasterChef Türkiye'de şampiyonluğu kim kazandı?

ABONE OL
GİRİŞ 11.01.2020 12:19 GÜNCELLEME 11.01.2020 12:19 MEDYA
MasterChef 1.cisi Cemre Uyanık kim: Başarı basamaklarını bir bir böyle tırmandı!
MasterChef 1.cisi Cemre Uyanık kim: Başarı basamaklarını bir bir böyle tırmandı!

Yemek lezzeti ve sunumu noktasında deneyim/tecrübe sahibi birbirinden iddialı yarışmacı adaylarını aynı platform altında buluşturan MasterChef Türkiye'nin görkemli büyük finali nihayet gerçekleşti. Alanında profesyonel şefler tarafından ince eleyip sık dokunarak seçilen yarışmacılar arasından Cemre Uyanık ve Alican Sabunsoy ikilisi MasterChef Türkiye'de tüm güçlüklerin üstesinden gelip büyük finale kadar kalmayı başararak dikkatleri üzerinde topladı. 

 

Yarışmanın en başından itibaren yeteneklerini konuşturup kendilerine verilen en kısa süre içerisinde başarılı tabaklar ortaya çıkararak şeflerin favorileri arasına yerleşen MasterChef Türkiye yarışmacıları Cemre Uyanık ve Alican Sabunsoy galip gelebilmek için son kez kıyasıya rekabet etti. Büyük finale özel düzenlenen oyunlarda marifletlerini/hünerlerini bir kez daha sergileyerek hem ekran başındaki izleyicilerin hem de jüri üyelerinin takdirini ve beğenisini toplayan MasterChef Türkiye'nin birincisi & kazananı kimdir?

Final haftasında itibaren çeşitli oyunlarda jüri üyelerinden topladığı puanlarla takım arkadaşı Alican'ı geçerek şampiyonluğa adını yazdıran isim Cemre oldu...

 

MASTERCHEF TÜRKİYE ŞAMPİYONU CEMRE UYANIK KİMDİR? ASLEN NERELİ & KAÇ YAŞINDA...

- Tüm zorlu rakiplerini arkasında bırakarak bu sezonda MasterChef Türkiye'nin kazananı yani birincisi olarak belirlenen Cemre Uyanık'ın yaşı 27'dir. Çok küçük yaşlardan itibaren Doğu mutfağına yönelik özel bir ilgi besleyen başarılı yarışmacı, yarışmaya İstanbul'dan katıldığını belirtmektedir.

- MasterChef Türkiye çatısında yer almasının sebebi için kendini deneyimlemek olduğunu ifade eden Cemre Uyanık, üniversite eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde Konaklama Yönetimi bölümünden tamamlayarak mezun olmuştur. 1992 senesinde hayata gözlerini açan yarışmacı, aslen Şanlıurfalı'dır.

- Denemeden hiçbir şeyin bilinmeyeceğinin özellikle altını çizen MasterChef Türkiye yarışmacısı Cemre Uyanık; Somer Sivrioğlu, Danilo Zanna ve Mehmet Yalçınkaya'yı hazırlamış olduğu tatlı ile ikna etmeyi başarmıştır. 2017 senesine gelindiğinde 5 ay süresince Amerika'da bir Fransız restaurantında stajını gerçekleştirme imkanı bulmuştur. 
2018 senesinde de New York'ta yer alan bir restaurantta ''parti şefi'' unvanıyla kariyerine devam etmiştir ve burada da 11 ay süresince çalışma fırsatı elde etmiştir.

masterchef cemre uyanık

MASTERCHEF TÜRKİYE YARIŞMACISI ALİCAN SABUNSOY KİMDİR? HAYATI & HAKKINDA BİLİNMEYENLER...

- Hem sempatik tavırlarıyla hem de dik duruşu ve azimli - hırslı yapısıyla çok geniş bir kitlenin takdirini kazanan Alican Sabunsoy, Adana'da hayata gözlerini açmıştır. Lisans eğitimini Mersin Üniversitesi'nde Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünden tamamlayarak mezun olan MasterChef yarışmacısı Alican Sabunsoy, okuduğu üniversitedeki tanıştığı şef vasıtasıyla mutfağa yönelerek ilgi duymaya başlamıştır.

- Adana ilinde şefliğini üstlendiği Uzak Doğu restaurantını bırakarak İstanbul'a yerleşen Alican Sabunsoy, kendisine bir şeyler katabilmek adına devamlı olarak farklı mutfaklarda deneyim/tecrübe kazanmıştır. 2013 senesinde 3 ay süresince İstanbul'da yer alan Çin restaurantında çalışmalarını gerçekleştiren MasterChef yarışmacısı, 2017 senesine kadar Adana'da çeşitli restaurantlarda kısa dönemli görevlerde bulunarak kendisini yemek konusunda geliştirmiştir.

- MasterChef Türkiye'de pek çok defa eleme potasında ismi geçmesine rağmen hepsinin de altından kalkarak büyük final koltuğuna oturan Alican Sabunsoy, Mersin'de bulunan bir kafede ''aşçı'' olarak görevini icra etmiştir. 2016 senesine gelindiğinde ise İstanbul'daki ünlü bir steakhouse restaurantında faaliyetlerde bulunmuştur.

masterchef alican sabunsoy

2019 MASTERCHEF BÜYÜK ÖDÜL NE OLACAK?

Bu sezon gerçekleştirilen MasterChef Türkiye'nin büyük ödülünün ne olacağına dair resmi duyuru yapıldı. Elde edilen bilgiler doğrultusunda finali kazanarak birinci olmaya hak kazanan yarışmacıya Fiat 500 Dolce Vita arabası verilecek.

YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • meyyid 4 yıl önce Şikayet Et
    kör tadım olmadığı sürece böyle yarışmalara güvenmem.kimin tabağı oduğunu bilmeden oy verilmemeli.nokta.
    Cevapla
  • meyyid 4 yıl önce Şikayet Et
    (düzeltme)kör tadım olmadığı sürece böyle yarışmalara güvenmem.juri üyeleri,kimin tabağı olduğunu bilmeden oy vermeli.nokta.
    Cevapla
  • Şura kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Uyanık ın yemeğinde amber kokusunu kullanması bana biraz ilginç geldi.tesadüfmü?
    Cevapla
  • DİYAR-I BEKİR 4 yıl önce Şikayet Et
    yav siz ne biçim mahluksunuz .BENCE BİR BAYANIN BÖYLE MÜCADELE SONUCU ÖDÜLÜ HAK ETMESİ ĞÜZEL OLDU .ERKEKLERİN ALAYI ğeveze kibirli
    Cevapla
  • Şura kaya 4 yıl önce Şikayet Et
    Master chef yarismasinda abd de egitim almiş uyanik birinci oldu.ben alicanin birinci olmasini bekledim.olmadı.yemeklerin dadina bakan şefler .dogru kararida onlar verir. Uyanik ın babası vefat etmiş. Bunu duyunca birinci olmasina sevindim.
    Cevapla
  • Furkan 4 yıl önce Şikayet Et
    nakit verilse bari ihtiyaçlarını görürdü ( gerçi bunların ne ihtiyacı olacaki yediği önünde yemediği arksinda )
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR