RTÜK’ün akıllı işaretlerini TRT Çocuk’un sevilen kahramanı Pırıl anlatıyor

TRT Çocuk’un sevilen kahramanı Pırıl, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından hazırlanan kamu spotuyla televizyonun minik izleyicilerini “Akıllı İşaretler” hakkında bilgilendiriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2020 12:33 GÜNCELLEME 15.05.2020 12:45 MEDYA
RTÜK’ün akıllı işaretlerini TRT Çocuk’un sevilen kahramanı Pırıl anlatıyor
RTÜK’ün akıllı işaretlerini TRT Çocuk’un sevilen kahramanı Pırıl anlatıyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle ülkemizde alınan tedbirler kapsamında evde kalan çocukların, televizyonun zararlı içeriklerinden korunmasını sağlamak ve bu anlamda bilgilendirmek amacıyla TRT Çocuk ve RTÜK iş birliğiyle “Akıllı İşaretler” konulu kamu spotu hazırlandı.

 

 

TRT Çocuk’un sevilen kahramanlarından Pırıl ve kardeşi Uzay, yayınlanan kamu spotuyla minik izleyicilerini “Akıllı İşaretler” konusunda bilgilendiriyor. Çizgi dizi kahramanlarının yer aldığı kamu spotunda; çocukların televizyonda neler izleyip, neler izlenmemesi gerektiği ile ilgili önemli bilgiler verilirken; yaşlarına uygun olan içerikleri izlemelerini öneriliyor.

“Geleceğimizi ve sağlığımızı korumak için…”

 

 

Hazırlanan kamu spotu, küçük çocukların akıllı işaretlerle ilgili bilgi sahibi olmasını sağlarken; hem çocukların hem de ebeveynlerinin akıllı işaretleri daha fazla önemsemeleri gerektiğini vurguluyor. Kamu spotunda çocukların genel izleyici kitlesi işaretinin olduğu programları izlemesi gerektiğini söyleyen Pırıl; “Geleceğimizi ve sağlığımızı korumak için evde kaldığımız bugünlerde Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun bizim için belirlediği uyarı işaretlerine dikkat edelim. Bize uygun olan program ve filmleri izleyelim.” mesajını veriyor.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR