MasterChef lazanya tarifi: Kıvamında lazanya hamuru nasıl açılır?

TV 8 ekranlarında yayınlanan MasterChef 23.bölümünde yarışmacılar lazanya yaptı. Şeflerin tarifine en makul biçimde lezzet sunanların ilk 16'ya kalacağı MasterChef Türkiye yarışmasında kıyasıya rekabet yaşandı. Bu akşamki bölümde yer alan lazanya tarifi ve lazanya hamuru nasıl açılır sorusu ise izleyiciler tarafından büyük merak konusu oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 12.08.2020 20:17 GÜNCELLEME 12.08.2020 20:18 MEDYA
MasterChef lazanya tarifi: Kıvamında lazanya hamuru nasıl açılır?
MasterChef lazanya tarifi: Kıvamında lazanya hamuru nasıl açılır?

Televizyon izleyicileri tarafından takip edilen yarışma programı MasterChef’te yeni sezon tüm heyecanıyla başladı. Birbirinden lezzetli yemeklerin yapıldığı yarışmada, MasterChef adaylarından bugün lazanya yapmaları istendi.

Hamurun, sosun ve kıymanın birleştiği muhteşem lazanya tarifi haberimizde. Özellikle MasterChef yarışmasında da öne çıkan lazanya yapılışı merak konusu oldu.

 

 

İtalya mutfağında sıkça görülen lazanya yapılışı için gerekli malzemeleri ve tarifini sizler için derledik. İşte en lezzetli lazanya tarifi

LAZANYA MALZEMELERİ

1/2 paket lazanya (yaprak hamur)

 

 

2 yemek kaşığı ayçiçek yağı

2 yemek kaşığı tereyağı

1 adet soğan (yemeklik doğranmış)

2 adet orta yağlı kıyma

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

4 adet rendelenmiş domates

2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel sos için:

2 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı un

4 su bardağı soğuk süt

1 çay kaşığı karabiber

LAZANYA TARİFİ

İlk olarak bir miktar sıvı yağ koyduğumuz tavaya kıymayı koyuyoruz. Kıyma kavrulduktan sonra içerisine 2 yemek kaşığı domates salçası ilave ediyoruz. Doğradığımız biberleri ilave ediyoruz.  Biberler yumuşadıktan sonra yarım kilo domates ilave ediyoruz. En son baharatları ilave ederek yemeğimizi kenara alıyoruz. Kıymalı harç bir kenarda pişerken beşamel sosu yapmaya başlıyoruz. Tencereye koyduğumuz tereyağı eridikten sonra üzerine iki yemek kaşığı un ekliyoruz. Eklediğimiz un kavrulunca üzerine yavaş yavaş süt ilave ediyoruz. Sosu koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz.

Şimdi lazanyanın yapımına geçelim. İlk olarak borcamın tabanına beşamel sos koyuyoruz. Üzerine lazanya hamurunu diziyoruz ve arından tekrar beşamel sosu hamurun üzerine sürülüyoruz. Beşamel sosun üzerine ise kıymalı harcımızdan ilave ediyoruz. Bu işlemi malzemelerimiz bitene dek tekrar ediyoruz.

Fırında 30 dakika pişiriyoruz. Lazanyanın üzerine kaşar peyniri serpiyoruz. Kaşar peyniri kızarana kadar fırında bekletiyoruz.

Lazanya servise hazır afiyet olsun...

LAZANYA HAMURU NASIL YAPILIR?

Un, su, yumurta (hamurun büyüklüğüne göre en az 1 adet) ve tuz.

Bu malzemeler karıştırılıp yoğurulur. Hamu kulak memesinden sert bir hamur olmalı.

Hamurlar, mantı inceliğinde açılır. Makarnanın haşladıktan sonraki inceliği gibi düşünebilirsiniz. Açılan hamur lazanya hamuru ebatlarında, kare, dikdörtgen olarak kesilir. Açıkta bir yerde kuruması sağlanır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR