Netflix'ten 'Minnoşlar' rezaletine iğrenç savunma! Dünyadan ise RTÜK'e övgü

Dünyayı saran "Cuties/Minnoşlar" tartışmaları karşısında sessizliğini bozan Netflix, filmin "güçlü bir hikayesi olduğunu" savunarak filme şans verilmesini istedi. Pedofiliyi özendiren içeriğiyle dünyada da büyük bir tepkiyle karşılanan film, Türkiye'de RTÜK'ün talebi doğrultusunda kaldırılmıştı. Öte yandan RTÜK'ün erken tedbir alıp filmi kaldırması uluslararası kamuoyu tarafından takdirle karşılandı.

ABONE OL
GİRİŞ 11.09.2020 11:12 GÜNCELLEME 11.09.2020 13:55 MEDYA
Netflix'ten 'Minnoşlar' rezaletine iğrenç savunma! Dünyadan ise RTÜK'e övgü
Netflix'ten 'Minnoşlar' rezaletine iğrenç savunma! Dünyadan ise RTÜK'e övgü

Netflix, dünya genelinde pedofiliyi özendirdiği gerekçesiyle eleştirilen "Cuties/Minnoşlar" filmini savundu. Filmin güçlü bir sosyal yorum taşıdığını belirten Netflix, eleştirenleri "filme bir şans vermeye" çağırdı.

 

SAVUNMAYA KALKTILAR

Fox News'e bir açıklama yapan şirket, "Cuties, küçük çocukların cinselleştirilmesine karşı sosyal bir yorum. Bu ödüllü bir film ve genç kızların sosyal medyada ve daha genel olarak büyüdükleri toplumda karşılaştıkları baskı hakkında güçlü bir hikaye. Bu mühim konuları önemseyen herkesi filmi izlemeye teşvik ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

ÖZGÜRLÜĞE KAÇIŞIN HİKAYESİNİ İŞLİYORMUŞ

Film, Senegalli 11 yaşındaki Amy isimli bir kız çocuğunun hikayesini anlatıyor. Amy, ailesinin geleneksel ve muhafazakar yaşam tarzıyla, "özgürlükçü komşuları" ve onun dans grubunun sunduğu "kaçış fırsatı" arasında kalıyor.

TÜRKİYE VE RTÜK'E ÖVGÜ

Dünya üzerinde tepkiler çığ gibi büyürken filmin fragmanı üzerinden yapımın içeriğini tahmin eden RTÜK, tedbirini erken aldı. Pedofiliyi özendiren içerik, Türkiye'de RTÜK'ün talebi üzerine yayın kataloğundan kaldırılmıştı.

Netflix'in pedofili içeriği karşısında Türkiye'nin koruyuculuğu ve RTÜK'ün öncü tavrı ise takdir topladı. Türk kamuoyunda olumlu karşılanan RTÜK kararı, bugüne kadar kafasını kuma gömen uluslararası camia tarafından ilk kez methedildi. Uluslararası yayıncılık ilkelerin etkili şekilde uygulayan RTÜK'ün bu kararı sonrasında yabancı kaynaklı birçok haber sitesinde ve sosyal medyada Türkiye lehinde olumlu yorumlar yapıldı.

KAYNAK : Fox News, DHA
YORUMLAR 19 TÜMÜ
  • İbrahim 3 yıl önce Şikayet Et
    RTÜK'ten fox TV dizilerine de el atmasını bekliyoruz
    Cevapla
  • Zangoç 3 yıl önce Şikayet Et
    İslam düşmanı lanet fransanın özgürlük anlayışı bu 10 yaşlarındaki kızları cinsel obje olarak kullanmak
    Cevapla
  • Mucahıt 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah bildigi gibi yapsin. İSlam sizi ozgurlestirecek bekleyin
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Batı’dan İslam toplumuna sürekli iğrençlik pompalanıyor. Amaç: müslümanları bağlı olduğu değerlerden uzaklaştırıp müslüman gençleri değer yargılarını sorgular hale getirmek be birer zombiye dönüştürmek.
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Özgürlüğe kaçışın hikayesiymiş,bu gavurun özgürlükten kasdettiği ne.Zaten özgür yaşıyoruz daha nasıl bir özgürlük istiyor bu hayvanlar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR