RTÜK'ten Sayıştay raporuna ilişkin açıklama

RTÜK, Sayıştay raporları kaynak gösterilerek yazılan "kar amacı gütmeyen kuruluşlara yapılan transferler" başlıklı haberlere ilişkin açıklama yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.10.2020 12:18 GÜNCELLEME 12.10.2020 12:51 MEDYA
RTÜK'ten Sayıştay raporuna ilişkin açıklama
RTÜK'ten Sayıştay raporuna ilişkin açıklama

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk'ün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın cevaplaması talebiyle TBMM'ye verdiği soru önergesini bugünkü köşesine taşıdı. Öztürk'un verdiği önergede "Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yapılan Transferler” kapsamında yapılan 700.000 TL'lik bağış ve/veya yardımlar; hangi kuruluş ya da kuruluşlara yapılmıştır?" sorusunun cevabı istenmişti. RTÜK'ten konuyla iligli açıklama geldi.

 

 

RTÜK'TEN AÇIKLAMA

RTÜK, Twitter hesabından yapılan açıklamada şunlara yer verildi:

 

 

"Bazı basın ve yayın organlarında, Sayıştay raporlarından hareketle RTÜK'ün 2019 hesaplarına dair bilgi eksikliğinden kaynaklanan yanlış haberlere yer verilmiştir.

Bahse konu haberde, raporda geçen "kar amacı gütmeyen kuruluşlara yapılan transferler" karşılığı olarak ödenen 700 bin TL'lik tutarın, bir kısım kuruluşlara yapıldığını algısı oluşturulmaya çalışılmıştır.

Kamu giderleriyle ilgilenen herkesin bildiği üzere, devlet memurlarının yemek ödemeleri, eskiden beri bu bütçe kodunda gösterilerek muhasebeleştirilmektedir. RTÜK tarafından hiçbir derneğe, vakfa ya da STK'ya herhangi bir bağışta bulunulmamıştır."

YORUMLAR 4
  • haktan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu sözcü gazetesi ve yazarı Çiğdem Toker önce dönsünler geçmişlerine baksınlar, bu millet için ve halk için ne yaptılar, yaptıkları sadece yalan ve apsuruk haberler yaparak milleti kandırdılar, bu sözcü gazetesinin yazarlarının ve çizerler in babaları da, dedeleri de geçmişi de bu millete ve vatana yararlı bir şey yapmadılar bunların kökü nasıl bir köktür bu aziz millet çok iyi biliyor.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    bütçe koduna memura verilen yemek ücreti kodu eklemek bu kadar zormu. kamuflaj yapmayın. milleti saf kendinizi akıllımı sanıyorsunuz.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    maşallah sende çok bilenlerdensin herhalde. devlet muhasebesinde böyle bir fasıl zaten var. bilerek bunu kullanmamak çevreden dolanmaktır. sayıştaydaki rapor yazanları ve raporu okuyup yorumlayanları bir şeyden anlamaz mı sanıyorsun. iki kelime muhasebe öğrendin diye bol kepçe hesap eklemeden bahsediyorsun. hesap faslı zaten var. önemli olan gerektiği yerde şeffaf kullanmak. ve hesap vermek. öyle yaptım oldularla memleket yönetilmez.
    Cevapla
  • Rebelboy1903 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz muhasebeyi ki büyük kurumların muhasebelerini evinizin bütçesini hesaplamak için tuttuğunuz ama tutturamadığınız a4 kağıt mı sanıyorsunuz öyle bol kepçe hesap ekleyip çıkartıyosunuz paşam
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR