İbrahim Eren: İlgili personelin işine son verildi

TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, TRT'de editörün hatası nedeniyle yanlışlıkla yazılan 'Azerbaycan sivillere saldırıyor' ifadesi ile ilgili açıklama yaptı. Eren Azerbaycan'ın 'Haklı davasını tüm dünyaya en iyi anlatan TRT olmuştur' diyerek 'İlgili personelin sözleşmesi feshedilmiş ve işine son verilmiştir.' ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.11.2020 19:34 GÜNCELLEME 05.11.2020 20:33 MEDYA
 İbrahim Eren: İlgili personelin işine son verildi
İbrahim Eren: İlgili personelin işine son verildi

İbrahim Eren bir kısım medyanın TRT'ye saldırı malzemesi olarak kullandığı editör yanlışı hakkında sosyal medyadan cevap verdi. Dost ve kardeş Azerbaycan'ın haklı davasının tüm dünyaya en iyi anlatılmasında aracılık eden kurumun TRT olduğunu ve bugün yaşanan hadiseden haberdar olan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hajiyev'in TRT’ye destek verdiğini açıkladı.

 

TRT kardeş Azerbaycan'ın haklı davasının yanında

İbrahim Eren'in sosyal medyadan yaptığı açıklama şu şekilde;

 

"TAMAMEN EDİTÖRÜN HATASI NEDENİYLE BİR YAZI KISA BİR SÜRE EKRANA YANSIDI"

Bu sabah saat 10.33’te Ermenistan’ın sivilleri hedef aldığını gösteren haberin canlı bağlantısı esnasında, muhabirimiz Ermenistan’ın sivilleri katlettiğini aktarırken -haberin içeriğine aykırı olarak- tamamen editörün hatası nedeniyle bir yazı kısa bir süre ekrana yansımıştır.

Yapılan bağlantıda muhabirimiz, gece boyunca Azerbaycan’ın Goranboy ve Terter şehirlerinde Ermenistan’ın sivillere yönelik hedef gözetmeksizin yapmış olduğu saldırıları anlatmaktadır.

"AZERBAYCAN'IN HAKLI DAVASINI TÜM DÜNYAYA EN İYİ ANLATAN TRT OLMUŞTUR"

Özel röportajlar, dosya haberler, canlı bağlantılar ve TRTWorld, TRTArabi gibi uluslararası alanda etkili olan kanallarımız sayesinde dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın işgal altındaki Dağlık Karabağ bölgesindeki haklı davasını tüm dünyaya en iyi anlatan TRT olmuştur.

"AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI HİKMET HAJIYEV TRT’YE DESTEK VERDİ"

Bugün yaşanan hadiseden haberdar olan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hajiyev TRT’ye destek vermiştir. Yaşanan olayla ilgili vatandaşlarımızın çeşitli mecralar üzerinden ilettikleri kaygıları anlıyor ve aynı hassasiyetle olayın üzerine gittiğimizi belirtmek istiyoruz.

TRT, bir kamu kurumu olarak tabii ki eleştirilere açıktır. Ancak haberin içeriğinin dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ın haklı mücadelesine karşı bir habermiş gibi yansıtılması da doğru değildir.

Kısa bir süre ekranda kalan bu ifadeden dolayı bugüne kadar yapılan yayınların görmezden gelinmesi savaşın başladığı günden bugüne bölgede büyük bir özveriyle çalışan arkadaşlarımızı ve şahsımı derinden üzmektedir.

"İLGİLİ  PERSONELİN İŞİNE SON VERİLDİ"

Tabii ki bu olayın vahametinin farkındayız ve sonuna kadar da üzerine gidiyoruz. İlgili personelin sözleşmesi feshedilmiş ve işine son verilmiştir. Olay, devletin ilgili birimleriyle de irtibatlı bir şekilde çok boyutlu soruşturulmaktadır.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 39 TÜMÜ
  • osmanlı torunu 3 yıl önce Şikayet Et
    bilinçli yapıyorlar trt içerisinde halen hainler var eba tv ilk yayina girdiği zamanlar rahmetli menderesin idam sahnesi gösterilmişti ne alakaysa yani şunu yapıyorlar Trt devlet kanalı bunun üzerinden devleti zor duruma düşürmeye çalışan malum hainler var
    Cevapla
  • gurbetci 3 yıl önce Şikayet Et
    hata yapan kisi kasitli yapmamistir. hepimiz hata yapiyoruz . ise geri alinsin. o anki dalginlik halinde olabilir , is yogunllugundan stress halinde hersey olablir . ekmeginin elinden alinmasina kimse sevinmemeli.
    Cevapla
  • halıcı 3 yıl önce Şikayet Et
    canlı yayınlar en az 15 sn geciktirilerek yayına girse güzel olur
    Cevapla
  • orhan şentürk 3 yıl önce Şikayet Et
    TRT halen temizlenmedi Halen Türkiyenin kuyusunu kazanlarla dolu yakındır çıkar kokusu
    Cevapla
  • Tuna 3 yıl önce Şikayet Et
    sadece görevden alma yetmez komple gorevden alinip hapse atilmali.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR