Yaprak Dökümü nerede çekildi? Yaprak Dökümü oyuncu kadrosu ve konusu

Kanal D ekranlarında yayınlanan ve bir döneme damga vuran Yaprak Dökümü dizisi ekranlara geri döndü. Sürükleyici hikayesiyle herkesin büyük beğenesini kazanan Yaprak Dökümü hafta içi her gün yayınlanacak. Peki Yaprak Dökümü nerede çekildi oyuncuları kimdir? İşte dizi hakkında merak edilenler...

ABONE OL
GİRİŞ 17.12.2020 09:11 GÜNCELLEME 17.12.2020 09:11 MEDYA
Yaprak Dökümü nerede çekildi? Yaprak Dökümü oyuncu kadrosu ve konusu
Yaprak Dökümü nerede çekildi? Yaprak Dökümü oyuncu kadrosu ve konusu

Reşat Nuri Güntekin'in ölümsüz eserinden uyarlanan ve Türk televizyonlarının unutulmaz dizisi Yaprak Dökümü, yeniden ekranlara geliyor. Başrollerinde Halil Ergün, Güven Hokna, Bennu Yıldırımlar ve Caner Kurtaran’ın yer aldığı dizi hafta içi her gün saat 11.00’de Kanal D’de yayınlanacak. Dizi, bir ailenin sosyal ve ekonomik şartlara direniş öyküsünü anlatacak.

 

 

YAPRAK DÖKÜMÜ NE ZAMAN, NEREDE ÇEKİLDİ?

Yaprak Dökümü'nün ilk bölümü 13 Eylül 2005 tarihinde yayınlandı. Toplam 174 bölüm yayınlanan dizinin final bölümü ise 29 Aralık 2010 tarihinde ekrana geldi.

Dizinin sembolü haline gelen ve birçok hüzünlü sahnenin yaşandığı köşk, İstanbul'un en gözde semtlerinden olan Beylerbeyi'nde bulunuyor.

 

 

YAPRAK DÖKÜMÜ DİZİSİNİN KONUSU

Yaprak Dökümü, Kanal D de yayınlanan Reşat Nuri Güntekin’in Yaprak Dökümü adlı eserinden günümüze uyarlanmış dizidir.

Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı eserinden günümüze uyarlanan Yaprak Dökümü, değerlerine bağlı bir ailenin sosyal ve ekonomik şartlara direniş öyküsünü ekrana taşıyor.

Bütün hayatını beş çocuğuna iyi fikirler ve temiz ahlak vermeye adayan Ali Rıza Bey, bir haksızlığa göz yumması istenince kaymakamlık görevinden istifa eder. Kızı Necla da İstanbul’da üniversiteyi kazanınca, ailece İstanbul’a yerleşmeye karar verirler.
Aileden kalma eski evin tadilatı, Leyla’nın üniversiteye hazırlık kursu, Necla ve Ayşe’nin okul masrafları derken Ali Rıza Bey’in emekli ikramiyesi erimeye başlar. Ali Rıza Bey yeniden çalışmaya başlar. Yeni işinde de ilkelerinden ödün vermesi istenince yine istifa eder.

Şartlar artık daha zor olduğu için, Hayriye Hanım bu kararını desteklemez ve evde huzursuzluklar başlar. Askerden dönen Şevket bir bankada çalışmaya başlayınca Ali Rıza Bey’in yükü hafifler. Ama Şevket gönlünü evli bir kadına kaptırınca işler değişir. Ferhunde kısa zamanda dizginleri ele alır. Evin bütün düzenini değiştirir.

Ferhunde’nin bitmek tükenmek bilmeyen istekleri, Leyla ve Necla’nın hesapsız harcamaları aileyi zor duruma düşürür. Ali Rıza Bey dirense de karşı koyacak gücü yoktur. Ekonomik gücüyle birlikte otoritesini de kaybetmiştir. Rüzgar sert esmekte, ağacın yaprakları birer birer dökülmektedir.

YAPRAK DÖKÜMÜ OYUNCULARI

Halil Ergün: Ali Rıza

Güven Hokna: Hayriye

Bennu Yıldırımlar: Fikret

Gökçe Bahadır: Leyla

Deniz Çakır: Ferhunde

Fahriye Evcen: Necla

Caner Kurtaran: Şevket

Tolga Karel: Oğuz

Seda Demir: Sedef

Bedia Ener: Neyyir Hanım

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR